nuffnang

MaR & CenCciA..*___*

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Monday, 28 November 2011

waiting , waiting..tired waiting...:(

waiting....
itu ada perkataan yang paling aku benci  tak suka..opss.. tapi yang aku tak suka sekali... but why i always waiting him.???

why?? why?? teetttt.....aku tak boleh jawab yang itu,...

korang tahukan yang satu penantian itu satu penyeksaan...that why i hate it! damn it..

ok2..relax...........*___*

p/s : mood tak berapa nak betul..(mybe baru dengar lagu adek aku no 5 ~greyson chance~...haha..)sigh*

Tuesday, 8 November 2011

story story pasal raya jom..:)

hi korang raya camne tahun nie?? hmm i mean raya qurban.. gempak tak?? haa plik je ayat aku...hm tak kisah lah..

tahun nie raya aku macam entah pape laa...korang tahu tak yang masa first raya qurban tuh, aku langsung tak de semangat nk raya, (eh jgn salah paham plak) ..i dont know why...i woke up dalam 6.30 pg mcam tu la..and pandang kanan pandang kiri...termenung kejap ....berangan plak lepas tuh...hehe...the text sepupu aku...just asking her ..jadi ke tak lepak kat umah aku(eh tak, beraya kat umah aku)...and after a few minutes, she reply it...yess jadi laa..she said!

then i said ok! lps tu my cousin tuh tnya my mom  masak ape?? mula2 i blur je...tak tahu nak jawab ape..plik je pertanyaan budak nie..haha...then i said x masak pape laa...and  lepas tuh dia cakap balik dia tak jadi plak nak datang..( kurang ajar tak) ...lpas tu i dah plik..adoiii keling laa plak budak nie..cakap tadi nak datang..lepas tu tak datang plak...tanya dia kenape plak...she said "dah ur mom tak masak,i datang nak makan je" ( ayat bengang giler)! haha...

ok2 last2 dia datang jugak..dalam pukul 2.30 dia datang..(tadi cakap x datang) hehe...tok2(ketuk pintu)..opppss pintu dah terbuka laa....terus je dia masuk..har3...then masa tuh i tengah kerjakan timun..and then dengan selamber nyer dia datang kat i cakap omg " na !! i datang nak beraya" ...hmm ok...so?? haha(balas dendam kat dia)...hei, tengok i dah pakai baju kurung tau datang umah u, nak beraya..semangat nie"....(ok, aku paham..aku tak pakai baju kurung pom)....dengan ini aku mengistiharkan yang aku hanya pakai tshirt warna pink and seluar pendek je...haha...no baju raya or what so ever ok! that it..actually i dah iron baju kurung nak raya pagi tuh..then i rasa macam malas gler nak pakai...u know kadang2 leceh laa nak buat kerja kalau pakai baju kurung...instead i nie bukan nyer orang yang suka duduk diam or what we called orang sopan...heheh....:)

so sepanjang hari i pakai baju rasmi i tuh...sampai petang...and and and..baju kurung yang i iron masa pagi tuh  sedang berehat je di atas kerusi(sangkut kat situ)...hehe...and dengan bangga nye i tengok baju kurung tu tersia kat situ...

p/s : maaf tak de gambar raya...tak sempat nak ambik gambar pom time tuh..sibuk layan tetamu...kua3:)

Tuesday, 25 October 2011

alamak demam!!

hi semua,

                                             

apa khabar..hope korang sihat..tak macam aku nie ha...adush ..got fever in early morning...terjangkit dengan adik aku( menyalahkan orang lain pulak)...

actually i paling tak suka demam...memang leceh laa...so hari ni terpaksa cancel lepak kat rumah cik sutun..hehe...damn right??

tadi, masa cakap nak makan ubat my mom tengok je aku makan...nak dekat setengah jam jugak la baru aku telan ubat tuh..punyalah susah nak makan ubat.last2 aku just makan ubat demam sebiji je..actually kena makan dua biji..hehe...my mom tengok sampai i telan ubat tuh..haha..what a funny right!!

so lepas telan ubat tuh, aku dengan bangga nya berjalan masuk ke bilik...nak tahu mama aku cakap..eh eh leena, makan ubat demam je ke?? ubat antibiotik tak telan ke?? adush!! lepas aku dengar mama cakap macam tu..terus je aku cepat2 masuk bilik...alasan : alaa dah makan ubat demam kan..dah laa..

                                                                 
masuk bilik pulak,terus adik aku pergi dekat aku..nak tahu dia cakap apa?? bertuah punya budak... eh plik laa aku dengan ko nie..tidur cukup, makan cukup...demam jugak?? tak percaya pulak!
 that my sister said...

p/s : aku nie paling susah nak telan ubat.

Saturday, 22 October 2011

what love mean to you

hi and selamat pagi semua,

                                                             

actually aku tak ada idea nak tulis entry pagi nie, tapi tiba2 teringat dekat sorang mamat yang tanya aku pasal "what love mean to you" ...aku sebenarnya tak jawab pun soalan yang mamat tuh tanya.

honestly i said yang aku sebenarnya tak ada jawapan yang lagi spesifik untuk soalan tuh..masa aku baca di formspring  otak  aku jadi blur nak jawab..so dengan secara rasminya aku pergi delete...huhu...damn right??!

what love mean to you??

love?? cinta?? hmm..

Monday, 17 October 2011

salah ke perempuan minat kereta???

selamat petang semua,

sudah beberapa hari aku tidak "mengupdate" blog nie, agak malas sedikit. hehe...

 ehem, nak tanya pendapat korang pasal gambar dibawah nie..:-

                                                              my future car..(ehem ehem)~ lembu ginie~

kali pertama( ceh ayat tak leh bla) aku tengok kereta nie, otak aku send email cakap " what the hell is this"!! bapak ar!!! fuuhhhh!!! 

korang pulak camne??? hehe....:)

Saturday, 8 October 2011

peace !!!!!!!!!!!!

hi ....

here some photo....*___*

                                                 meet my shoes( say hello!) hehe...:)



                                            time nak maghrib...:)













 ini lah yang barlaku apabila borim + stress datang menyerang....hehe...peace!!!

p/s : actually aku takut nak dekat dengan ombak pantai ,jadi pening tiba2..tk tahu kenapa....huhu...tapi sekarang dah tak lagi...hehe...:)

balik..:)

salam semua,

alahai blog! dah lama aku tak update ko yer..huk3...bukan apa ,tak ada masa laa nak update..sibuk dengan final exam...kos lain semua dah balik rumah..tapi kos aku nie tak hbis lagi exam..so tak boleh la nak balik rumah...huk3..jelesnye kat diorang yang habis exam awal dari aku...

so esop aku dah habis exam...yeay! boleh laa balik bercuti kat umah...alamak rindu laa plop kat rumah nie..:(

p/s : aku belum study lagi physic untuk exam besok!! camne nie.....

Monday, 12 September 2011

*___*..sabar je laa

mybe suatu hari nanti dia akan nampak kewujudan aku....just pray and wait.. insyaallah..:)

*___*

Sunday, 4 September 2011

great wish..:)


                                                                               


assalamualaikum and pagi semua,

wah bestnye kalau birthday tiap2 hari....dapat wish from friend ,dapat hadiah and macam2 laa...hehe..tapi it is impossible....tak masuk akal langsung kalau birthday tiap2 hari kan.....:P

                                                                               
so pagi nie aku just nak share pasal hari besday aku yang tak grand langsung tuh....but i sangat berterima kasih kepada org2 yang ingat akan besday and wish kat i...sekali dengan tolong belanja i makan mcd...hehe(sampingan je tu)....

and tadi seperti biasa aku ke kelas BeL.. malam tadi we had grammar test...after submit grammar paper to sir ....sir suruh kitorang tunggu ..ada benda yang nak disampaikan...first tuh, dia cakap pasal quiz and yesss!! i tak buat pom lagi....hehe...pasal speaking test and bla2....then last sekali he said,today is.....lpas dia senyap kejap...kitorang tertanya2 apa laa yang sir nak kasi tahu sebenarnya nie....haish sir nie..:))

so dia sambung pulak..today is leena's birthday...tergamam aku sekejap...haish sir nie..dalam otak aku 'haish sir nie,dia nak suh aku menyanyi ke??" (ye laa kan birthday i) ke sir "nak kenakan aku nie"...aku dah tak sedap duduk dah nie...ase macam nak langkah sejuta je dari kelas BEL tuh...hehe...

                                                                             
but... haha,,..sir aku mula start lagi dengan perkataan dia..."let sing birthday's song to leena"...aku plak terus ..hah???...OMG....ya allah..!! tebalnye muka aku...haha...(memang tak boleh bla laaa time tuh muka aku)....classmate aku plak ade yang loyar buruk tuh ..ada ke patut pergi nyanyi "old mcdonald had a farm"..eaeaooo....haish nak kena nie...so last2 sekali satu kelas nyanyi untuk aku....wah!! tak pernah seumur lagi birthday aku diumumkan kpada classmate...and diorang nyanyikan untuk aku...hmm memang tak pernah .for sure!! 

habis2 pom aku kena teruk gila di hari besday aku...kurung dalam toilet...(itu yang aku kena mase duk maktab dulu)..hehe....

                                                                              

lepas diorang nyayikan untuk aku,sir suruh kitorang beratur and amik gambar sekali....wah!!! sir! thank you sir...inilah hadiah paling sweet sekali dihari birthday aku....thank a lot sir!!!!! aku tak akan pernah lupakan saat nie...and yang kena kurung dalam toilet tu sekali..hehe..:)

once again ,thank a lot lot lot sir!!! even aku tak dapat hadiah pun,but i had great experienced with my classmate and sir....

                                                                            hehehe...:)  

p/s: memang best kalau dapat hadiah but now im think lagi best kalau dapat wish from friend and sweet memories from them......


 my birtday..:)*___*

good nite all!sweet dream!!
*____*

sweet 18 right now...:)


                                yum yum..:)(nak kek cam nie boleh??)

happy birthday to you..happy birthday to you...happy birthday to leena...happy birthday to you....

wah tak percaya plak aku dah 18 tahun....yes!! im a big girl right now.!!



Thursday, 18 August 2011

rumah manis rumah..:)

hi....

                                                                      
home sweet home!! hmm sape agree dengan aku..cepat angkat telinga..!! haha...mesti tak boleh kan?? ....sebab aku sendiri pun x dapat nak buat...

actually aku saje je nak balik rumah..rindu nak berbuka puasa dengan family..tapi dalam satu masa, sering jugak send mesej kat roomate,azi and adhlin...buka puasa dengan apa?? lauk apa? beli ke buat sendiri air...huk3..tiba2 plak rindu kat diorang..haish....ye laa! selalu bukak puasa dengan diorang...beli sama2,makan2 sama2,mandi sama2(guna bilik air lain2 tau) ..haha..

                                                                             

so malam besok aku dah kena balik hostel...adoiyaa...belum puas lagi buka puasa kat rumah...*jeles la plak dengan budak2 matrik yang dapa cuti awal..hehe..*..^__*

Saturday, 13 August 2011

dont want an ending..:(

hi selamat pagi and berpuasa.:)

layan lagu nie ,jom!hehe...


Sam Tsui - Don't Want An Ending

I don’t wanna fall out but we’re all out of time
(Is this over?) (Don’t want an ending)
In one day no way you’ll be mine
(Is this over?) (Don’t want an ending)

My heart is running on empty
One more day and then we go
Yeah, the time goes on now don’t ask me how
I don’t know
We’ll be home tomorrow
But a thousand miles too far away
Say you won’t forget and I’ll be okay

At least tonight it’s just you and me and honestly
That’s everything i need

I don’t wanna fall out but we’re all out of time
(Is this over?) (Don’t want an ending)
In one day no way you’ll be mine
(Is this over?) (Don’t want an ending)
Tonight’s the countdown till the day we’re not around
(Is this over?) (Don’t want an ending)
And you’re gone and we’re on with our lives
(Is this over?) (Don’t want an ending)
I don’t want an ending, don’t want an ending…

The days turn to hours
And it’s just a moment before they go
Scared to say goodbye 'cause what’s after that
I don’t know
And as the years slip past us
If we lost track or lose the fight
I will search forever to find a way back
To tonight

Where it’s just you and me and honestly
That’s everything I need

I don’t wanna fall out but we’re all out of time
(Is this over?) (Don’t want an ending)
In one day no way you’ll be mine
(Is this over?) (Don’t want an ending)
Tonight’s the countdown till the day we’re not around
(Is this over?) (Don’t want an ending)
And you’re gone and we’re on with our lives
(Is this over?) (Don’t want an ending)
I don’t want an ending, don’t want an ending…

We say “See you later”
But I know there’s no vapour
Around here again

And every until next time
Feels like one bad punch line
And I don’t want that again

I don’t wanna fall out but we’re all out of time
(Is this over?) (Don’t want an ending)
In one day no way you’ll be mine
(Is this over?) (Don’t want an ending)

I don’t wanna fall out but we’re all out of time
(Is this over?) (Don’t want an ending)
In one day no way you’ll be mine
(Is this over?) (Don’t want an ending)
Tonight’s the countdown till the day we’re not around
(Is this over?) (Don’t want an ending)
And you’re gone and we’re on with our lives
(Is this over?) (Don’t want an ending)
I don’t want an ending, don’t want an ending...

Friday, 12 August 2011

enchanted to you.:)



                                                              huhu

Please don’t be in love with someone else
Please don’t have somebody waiting on you..*__*

Saturday, 6 August 2011

broadband,peyebab utama hidupku x tentu arah...:(

hi...

sekarang nie aku sibuk gler ..dengan assingment,dengan test,kuiz, and novel serta cite korea(oppss)..hehe...sudah seminggu lebih aku tidak menaip...waaahhhh...rindu plak dekat blog aku...ye laa..broadband aku x dapat nak guna..( actually x byr) ..haha....

Friday, 15 July 2011

home sweet home..:)

salam semua..

wahh...bestnya dapat bercuti kat umah....hehe....:) sedang dalam perancangan hmm...camne nak habiskan 4 buah novel nie...hehe...:)

Wednesday, 13 July 2011

gilakan novel..:)

 salam semua,

oh terlupa pulak aku nak cerita pasal minggu lepas iaitu sebelum aku pergi berkayak. kampus aku telah mengadakan pesta buku and banyak sangat buku2 yang murah serta diberi diskaun yang rendah. suka! and yang paling important sekali dapat merit! hahaha...

selama tiga hari berturut2 pesta buku tu ada di kampus aku. so tiga2 hari muka aku ada di pesta buku tu..ye la...nak dapat merit katakan...hehe...

                                                  hmm....sedapnya buah strawbery tuh...hehe

so masa hari first tuh, aku memang tak bercadang nak beli buku pun.just nak tengok2 je. aku dengan dua orang budak kelas aku tuh jalan2 je and survey buku2...tapi tiba2 mata aku terpandang dengan satu novel ..and tangan aku mula rasa gatal nak beli.time tu .. antara dua..nak beli ke tak.tajuk nya hanya kau yang tahu..agak best jugak novel tuh..(.baca sinopsis ..) and last skali aku decide untuk beli...dalam hati aku..hmm....tak apalaa..beli satu je novel...hehe..


masuk hari yang kedua, aku sudah mula memikirkan untuk beli satu lagi novel..walaupun novel yang aku baru beli tu belum lagi dibaca,,,so aku pergi laa pulak tengok2 novel apa yang best di samping untuk mendapatkan merit...ehem.

tapi tak ada novel yang dapat menarik hati aku.so aku tak beli novel hari yang kedua.

                                                                          ehem..*___*

                                                                                   

masuk hari ketiga iaitu hari last pesta buku diadakan di kampus aku. aku still lagi usha2 novel..para penjual buku mula menurunkan diskaun dari 10% ke 15%...wah!! banyak jugak tuh...so aku mula terpandang dengan dua buah novel..best jugak sinopsis novel tu..jauh kau pergi dan nian di hati. 


                                               



time tuh aku dalam dilemma ..mana satu laa novel aku nak beli nie??? aku cuba tanya kawan sekelas aku tuh...dia cakap dua2 novel best..makin laa aku rasa keliru nak beli yang mana satu..akhirnya aku beli dua2...hehe....dan semasa nak balik...aku mula terpandang satu lagi novel..and aku beli satu lagi ...whoa!! semuanya tiga novel aku beli hari tuh....tajuk novel yang satu lagi tu ialah Cinta akan indah


omg!! bila laa aku nak start baca novel2 aku tu...hmm..mybe dalam minggu cuti aku akan cuba habiskan ...hehe.....

Sunday, 10 July 2011

kayak oh kayak....

salam semua,

apa khabar korang semua? aku baru je balik dari berkayak...hehe...selama 3 hari dua malam...bapak best! tapi habis semua badan2 aku sakit..kena angkat kayak ...huhu...actually aku pernah berkayak dah sebelum nie masa aku fom 5 .tapi kayak masa aku form 5 tuh  tak ada lah berat gler...ringan je..tapi yang nie bapak berat..

                                                               

actually aku tak plan pun nak pergi berkayak.tapi tiba2 masa hari khamis minggu lepas, roomate aku adhlin tiba muncul and cakap " weh leena! jom kita pergi kayak!! aku mase tuh baru je nak baring kat katil melepaskan penat sebab baru je habis kelas..mula2 memang aku tolak pelawaan adhlin...tapi lepas tuh dia cakap ....weh leena,kalau pergi dapat sijil,merit peserta, and bla2...banyak laa dia cakap faedah dia..so aku nie jenis budak gler merit terus je cakap 'eh aku nak pergi jugak laa.." hehe...terus je aku bagi kad matrik aku kat adhlin untuk dia daftar nama aku sekali. so aku terus packing barang2 aku nak g kem kayak kat bukit besi ,terengganu.. semua roomate aku pergi.. excited gler time nk pergi. ye laa..dapat merit katakan...hehe..mana tak haappy nye..dapat merit katakan...

so masa nak naik bas tuh. kawan aku pergi laa tanya kat bahagian urusetia..emm,akak kalau pergi kem kayak nie dapa merit kan? merit?? x dapt lah adik..terkejut aku time dengar akak tu cakap tak dapat..huhu...terus je down semangat aku nak pergi..tapi dah nak buat macam mana..kena pergi laa jugak..nanti apa kata akak tu pulak..so aku pun naik laa bas ....perjalanan dari u  ke bukit besi memakan masa dalam lebih kurang satu jam jugak laa...

and start hari jumaat aku mula diajar cara2 untuk berkayak..even aku dah tahu sebelum nie cara nak berkayak..tapi orang lain ramai yang tak tahu..so aku dengar juga.banyak jugak maklumat tambahan yang aku dapat. sebelum berkayak, kitorang kena buat satu aktiviti yang dipanggil water confident..

and lepas tu, bru la kitorang ambik kayak masing2 and terus berkayak . mula2 tu memang kayak kitorang tak tentu hala...asyik berlanggar dengan kayak orang lain...and kalau kayak kitorang tak langgar kayak lain ,kayak lain yang akan langgar kayak kitorang,.haha.... and banyak jugak laa kitorang buat aktiviti time tengah kayak..jurulatih ajar cara2 nak tukar kayak masa tengah2 kt laut, pastu ,cara menyelamat mangsa..

pada hari yang sama jugak, dalam pukul 3 lebih ...lepas kitorang balik dari berkayak. kitorang kena berbasikal pulak ....mula2 tuh pikir..eleh basikal..senang je..( time tuh riak ckit) hehe....tapi lepas je dapat basikal and kayuh mase nak naik bukit terus letih...memang letih gler...yess aku sendiri mengaku..ada sorang peremppuan yang naik fixie dah give up..so dia n sekali ngan fixie naik van...haha..tapi aku tak give up lagi....and alhamdulillah aku berjaya sampai ke tempat lokasi...hehe...:) time tuh memang rasa nyawa dah sampai separuh dah...:)

Monday, 4 July 2011

number phone :) *____*

                                                                      




cik sutun said mybe in the future aku akan dapat anak kembar..........

omg....terkejut aku tiba2 dia cakap macam tuh...yelaa...blur jugak aku tiba2 je dia cakap macam tuh....

sebabnye.....:

gara2 no phone aku banyak digit berkembar...contoh laa kan:

0111999****...haa...cam tu laa...dia cakap no aku lawa sangat...hehe( thank you tun sebab puji) hahaha...riak kejap*

Monday, 27 June 2011

jom tinggalkan link blog kat sini..:)

hai....

malam nie aku terpikir untuk tambah satu lagi gagjet  iaitu "jom baca"....caranya mudah sahaja...korang sila2 lah tinggalkan link blog korang kat ruangan komen tu...and then aku akan ambik link korang untuk dimasukkan dalam ruangan jom baca tu...:)

so ruangan jom baca tu aku hanya akan masukkan 15 senarai blog sahaja..so cepat2 laa tinggalkan link korang kat ruangan komen aku...hehe...sekian terima kasih..:)

Saturday, 25 June 2011

can i be ur silent reader???? *___*

selamat pagi semua,

kawan aku cakap aku nie burung hantu...ye laa...selalu tidur lewat...tapi tak pula tidur dalam kelas,..ok2..( aku ambik statement tu sebagai pujian ok..hehek3..) ....

ehem,

actually aku dah ceritakan jugak kepada mar pasal dia tuh...she said she happy hear that....what!! but im not!! now..im became crazy and crazy !! huhuhu........ and mar asked me whether im add him as friend or not in facebook....i said..ohh..of course not!! ( actually the truth is i add him...)huhu...sorry for lying...:( kena jaga jugak  ego aku nie...

mar.....dont mad with me...im confused that time...whether im have to  answer "yess i add him or not"...but i choose to say no...huhu..loser right... 

                                                             

 semalam aku skdeng facebook dia and tengah intai2 kat info dia..rupanya dia letak link blog dia dalam facebook!! melompat keriangan aku! hah?? dia ada blog jugak ke? so aku try bukak link tuh...and yess! rupanya betul laa...hehe...sukanya saya..

banyak sangat gambar dia and kawan2 dalam blog tu..i guess...and tak ketinggalan jugak gambar pemandangan yang dia ambik sendiri ,i believe that..rupanya dia minat dalam bidang photography...
tapi dia tak selalu update blog.huhu...hey you.., im ur private follow  in your blog now...:*__* 



Thursday, 2 June 2011

im home!

salam and selamat pagi semua,


aku sampai kat rumah dalam pukul 5.45 pagi...sangat rindukan rumah..hehe....leena leena...baru je duk kt u 2 minggu dah rindu..apalaa...ye laa! sangat rindukan rumah and teramat rindukan blog saya...


                                                           


aku tak bawak laptop kat u...so tu pasal tak dapat nak update cter...huk3...sedih2...so sekarang nie ,aku akan bawak my lappy bersama dengan aku lepas nie...hmm....tak tahu nak update apa actually..banyak sangat cter yang nak aku kongsi dalam nie...ok2...

meh aku gambarkan ckit keadaan u aku cam mana...mybe korang semua tahu...hehe...sekarang nie aku belajar kt salah sebuah uitm kat terengganu...pemandangan dia agak ok laa...depan uitm ada pantai..betul2 depan pantai u aku tuh...and dalam u pulak ada tasik...cuba korang bayang ....hehe..and di belakang hostel ,which is tempat tinggal aku for this semester aku pulak ada bukit...what the fuuuu...!


                                                                                 
        
masa minggu orintasi....hmm...tak payah nak cakap laa...bapak letih gler dowh! aku dah kena bangun pukul 4 lagi...then ada aktiviti samapai pukul 11 malam....and kalau time antara maghrib dan isyhak...aku selalu terlelap...sujud menyembah bumi...hehe..and akak2 osi laa yang selalu kejutkan aku time tu..memang muka aku je yang diorang kejut...kadang2 malu jugak rasa dengan akak2 osi...tapi nak buat camne...mengantuk + letih punya pasal...


and sekarang  nie ,aku dah start kelas....kaki aku melecet ..bapak sakit...jalan jauh nak pergi kelas...hostel aku dengan kelas memang jauh gler...so aku yang tak beli basikal lagi terpaksa jalan laa time nak pergi kelas...


ok,pasal roomate..aku ok je dengan roomate....satu kepala...haha,....perangai roomate aku gler2 semua...lebih2 lagi Azi....haha.....kepala dia penuh dengan lawak je...time dia ada dalam bilik..memang bilik kitorang akan bergegar dengan lawak dia...


and pasal kelas pulak...hanya 4 orang je perempuan termasuk aku..yang lain semuanya lelaki....ok aku ulang ..yang lain semuanya lelaki ye,,! sangat bangga!haish...!

Friday, 20 May 2011

gonna miss u all...sob3..:(

salam,

hi korang ..sihat? aku sihat2 je.malam nie adalah malam yang terakhir aku berada kat rumah..sedih...tak nak tinggalkan family lagi..waaa!! time aku bukak facebook tadi,ramai gler yang post ayat sedih2...ye laa dah nak masuk u ..huk3...mesti dah tak selalu jumpa...kawan2 semaktab dengan aku dulu ada yang dah bertolak daa(nie yang semangat)..aku nie tak ada la semangat sangat...sedih,takut...semua ada..macam2 ada(astro)..hehe...

                                                        sob sob sob...:(

diorang semua post dekat wall fb "say goodbye" or post nanti  " nanti kita akan jumpa balik pada 2035"...waa..makin sedih aku time baca..diorang dah ada haluan masing2...huk2..

"nanti kita akan jumpa pada tahun 2035" why? kenapa harus jumpa pada tahun 2035 ?? aku pun tak pasti..mybe jumpa time kuatagh kot..mrsm punya program...setiap tahun mesti ada ex-mrsm yang balik semula ke maktab ...yang dipanggil kuatagh...yea...2035?? whoaa...lambat lagi dowh..!!

mengikut pengalaman aku semasa program kuatagh selama dua tahun..kebanyakan diorang yang datang balik ke mrsm sudah mempunyai kerjaya yang bagus...siap datang mrsm bawak ferrari..perhh ar!! gler!! diorang memang sporting gler nge kami semua...ada yang bawak family sekali balik ke mrsm....best gler!!

                                                                            

ok..stop pasal kuatagh tuh....so esop aku akan mendaftar dekat sebuah u di terengganu...tak tahu lah macam mana kehidupan aku di u...besok mybe aku akn dapat kawan2 baru..harap2 kawan baru akan tidak mempengaruhi aku ke arah benda2 yang tak berfaedah....mintak jauh laa..hope dapat kawan yang baik...macam mar..hehe...mar dah bertolak pagi tadi...semangat gler dia..hehe..:)

P/s: kat u ,mesti aku teringat kenangan aku dengan mar semasa kitorang kat maktab dulu..huk3..sob2...kenangan yang gembira dan duka kitorang kongsi bersama...cewahh..hehe...

kenangan aku dengan mar..:)<------klik sini..:D

Wednesday, 18 May 2011

kepada follower saya..:)

assalamualaikum,

actually ,aku sebenarnya tidak langsung tertarik kepada membuat blog or membaca blog ni...boleh dikatakan blog memang tak ada dalam senarai hidup aku pada mulanya...aku zero pasal blog...

so,macam mana sekarang ni aku jadi tertarik kepada blog..hmm...pelik jugak...atctually,pada akhir january tahun ni..ramai gler kawan2 aku yang nak buat blog..siap suruh aku fikir lagi apa nak letak dalam blog dia and nama blog tuh...time tu,aku fikir "blog"..apa ada dalam blog selalunya?? haha...see jahil kan aku pasal berblog nie?? haha..

so lepas tu,aku tengok dalam facebook ramai gler kawan2 aku yang post link blog dia..so aku just buka and tengok kandungan dalamnya...first reaksi aku time tengok bog diorang...wow!! lawanya...siap ada gambar sekali..eh blog nie ada lagu laa..blog ni ini ..blog tu itu..macam2 reaksi aku...see....betapa jakun nye aku ...haha..lawak2..lepas aku bukak beberapa blog kawan2 aku...aku rasa macam nak buat jugak laa satu..hehe...tapi still lagi tak faham apa fungsi blog ni..

so awal bulan dua,aku buat satu blog yang dinamakan my life as elina...biasa2 sahaja..sebab aku mana ada kreatif macam korang2 semua..tapi masalahnya pula...aku tak tahu nak tulis apa dalam blog..adush....bengong laa...haha...kritkal laa aku nie...so fikir2..baik aku buat blog ni,macam diary aku sendiri..yup!! ok..beres2..aku dah post beberapa entry lat blog aku pada permulaan nya...

eh dah terpanjang pulak entry aku...sorry! actually aku tak kisah pun berapa ramai yang nak follow blog aku..macam yang aku cakap tadi,aku nie kurang pasal blog..so pasal follower tu pun aku tak kisah..tapi sejak 4 bulan.(mengikut kiraan aku)...hehe..dah lebih 100 follow aku...wow!! sukanya...tak sangka...haha...so kepada yang follow blog aku...aku ingin ucapkan terima kasih berbanyak2 kat korang....

and now,aku dah ada laa basic pasal blog nie..haha...tidaklah sebanyak korang yang dah lama dalam dunia blogging ni..

                                                                   nah...terima lah..hehe..:)

Monday, 16 May 2011

Wednesday, 11 May 2011

hi.........

just wanna show you all this...

                                                                                 

hahahaahahaaha.....

p/s:dapat dari jalan2 dekat tumblr..hehe..:)

i had great time today!

salam satu malaysia,

                                                                         ehem-ehem

hari nie,macam yang berlaku pada aku...percaya tak?? aku masuk tadika balik..haha...kenapa?? tak percaya ke??? yess...i masuk tadika...sebab?? pasal adik kembar aku laa punya pasal..diorang buat perangai pagi2 tak nak pergi sekolah tadika...adush...so aku sebagai kakak mithali ..ehem2...terbatuk pulak...menawarkan diri aku nak pergi hantar and teman adik kembar aku masuk kelas....dari pukul 7.45 pagi until pukul 9 pagi..aku ada dalam kelas tadika tu...malu2...aku ingat lagi cikgu tu ajar abc...hehe...dah hafal...see..!

so stop pasal tu,nak ceria yang lain pula...i spent time with my lovely cousin...tersangat rindu kat dia! dah lama kitoang tak jumpa...hari raya pun kitorang tak sempat..sedihkan..so hari nie,hajat aku nak jumpa cousin aku tu dah tercapai..suka2!! opp sorry,terlupa nak introduce cousin aku tu..nama dia siti aishah...i call her iti...nick name..manja gitu...hehe..so tahun nie,dia dah umur 20 tahun...tua ke?? hmm...tak de laaa..hehe...kitorang memang rapat sejak kecil lagi...dia pun jenis yang satu kepala dengan aku...memang riuh laa rumah kitorang kalau dia datang ....hehe..:) sekarang dia tengah habiskan diploma dalam bidang perakaunan(if i not mistake)...nak jadi akauntan laa tu...

                                                                      lalala...:)

banyak sangat kitorang bual hari nie...ye laa..!! kan lama tak jumpa...mybe dah nal dekat satu tahun kot aku tak jumpa dia..just mesej jew dengan dia...dulu,aku duk maktab..dia dekat u...so mana la kitorang boleh jumpa..time dia cuti ,maktab aku tak cuti...uhuk3....sob3...but, sekarang i dont care!! dah jumpa...hehe...

p/s: nak kasi tahu secret ckit,time aku masuk kelas tadika pagi tuh,actually aku belum mandi..hehe...pakai baju yang aku tidur semalam..aku just gosok gigi je.....:P

Sunday, 8 May 2011

fuhh....leganya rasa..:)

selamat pagi semua,

time aku menulis entry ni,family aku sudah tidur semua..diorang tak jadi burung hantu macam aku..hehe....lewat malam baru nak tidur..

so seperti yang korang tahu(bagi yang baca or terbaca entry aku yang lepas)...aku ada post yang jiwa aku tak tenteram kan...banyak benda yang aku fikir..huk3..terbatuk pulak..

http://elinaleena1504.blogspot.com/2011/05/my-feeling-right-now-dilemma-confuse.html#links

malam nie,jiwa aku dah sedikit tenteram ..hehe...pasal apa nie?? actually pasal aku nak masuk u...hehe..aku dapat tawaran untuk belajar dalam electrical engineering(electronic) at satu buah university ...memang aku bersyukur gler dapat tawaran nie.tapi lepas aku fikir2 balik,rasa takut laa pula nak masuk u nie..huhu...tambah2 member aku sume tak ada sekali dengan aku..lagi laa aku takut...huk3..                                                                                 
wana dapat dekat pinang,sha nak pergi matrik,linda dapat puncak alam and mar dia dapat kuala pilah,tapi dia tak nak pergi u..sebab? hehe..entahla...tapi tak kisah pun..lantak laa...hmm...tak jadi jugak laa aku and mar nak dapat u sekali...mar nak pergi matrik...uni pun nak pergi matrik..

aku?? huk3....tak ada member pun yang dapat sama u dengan aku...sedih ,takut ,.macam2 ada...

                    macam nie kot reaksi aku time dapat tahu bukan aku seorang yang dapat u dekat situ..hehe                               

but...but ...but....this night..aku rasa lega gler!! kenapa ?? kenapa?? yea!!seorang budak perempuan yang bernama farisya(hehe,ayat skema) ahh lantak ar...yess!! dia dapat sama u dengan aku...bukan setakat sama u..!! satu jurusan!! wah!!! sukanya aku!! oppss...farisya tu sape pulak? mesti korang tertanya2 kan..kan?? yea...aku tak ada laa rapat dengan si farisya nie..dia nie sekolah sekali dengan aku sebelum aku ke mrsm..kitorang tak pernah kelas sekali...but..who care!! haha...jiwa aku tenang gler!! aku tak kisah pun...asalkan aku pernah kenal dengan si farisya...so sekarang nie, perasaan yang negatif dalam diri aku semakin berkurang setelah dapat tahu dua orang budak maktab aku dapat u sama dengan aku...tapi dua2 lelaki..ahh tak kiash lah..asalkan aku kenal..hehe..:)


                                                            happy!! yeaa...:)

so malam nie,boleh laa aku tidur nyeyak ckit...mimpi yang indah2...haha..

p/s: actually aku lebih minat automotive engineering dari electrical engineering nie..i love car!!! hehe..tapi tak apa laa ...sangat bersyukur!!
alhamdulillah...ak nak rahsia dulu u mana aku study ee...hehe...

Saturday, 7 May 2011

my feeling right now: dilemma / confuse

hi everyone,

kebelakangan ni,aku dah jarang update blog..yee aku sangat malas sekarang ni..banyak sangat benda yang aku fikir..( macam orang tua pula) .so ,semalam aku dah tahu jurusan apa yang aku akan study dekat universiti nanti...mula2 tu,memang la happy gler selepas dapat tahu yang aku dapat jurusan yang aku suka( minat laa jugak) tapi still dalam pilihan aku laa jurusan tu.

aku dapat sambung study aku dalam tuttt enginering di uitm tuuuuuuuuuttt... ..hehe...alhamdulillah...tapi sekarang nie,perasaan aku berbelah bahagi..sama ada aku teruskan jugak study dalam bidang nie or do something else..seharian aku fikir..tapi aku still lagi tak dapat jawapan dia..huhu...

Friday, 29 April 2011

yayah..awak buat saya rasa sedih laa..:(

assalamualaikum,

korang pernah baca buku nie tak? aku ingat lagi ..aku baca buku nie masa aku form 2 ..best gler citer dia...bagi aku laa..tak tahu laa pendapat korang pasal buku nie..and aku mengaku ,sampai sekarang aku still lagi baca buku nie..baca balik...hehe..aku ada beli dear yayah 3..best..

masa aku form 3,memang berangan gler nak masuk mrsm di tingkatan 4. so aku and kawan2 aku(linda,uni n nab) beli laa borang mara...tapi aku tak expect sangat2 laa dapat masuk..ye laaa..mrsm kan susah nak masuk..hanya budak2 terpilih sahaja yang dapat...

awal januari di tingkatan 4,aku dapat surat..it from MARA...yess!! aku berjaya ....hari tu memang hari yang amat mengembirakan aku...aku ingat lagi reaksi aku apabila dapat surat mara tu..parent aku bangga gler dengan aku..so aku pasang angan2 untuk belajar di luar negara lepas aku dapat result spm.. 

united kingdom
itulah yang aku sering angan2 untuk further study aku kat sana..and time mock interviu pun aku cakap yang aku nak pergi sana..tapi kita hanya merancang saja kan...result spm aku tak layak untuk memohon biasiswa ke luar negara..sedih sangat2...seharian aku tak ada selera nak makan..asyik pikir pasal tu je...

and lepas aku baca balik buku dear yayah tu,aku teringat balik kenangan aku dengan kawan2 aku and plan aku semua tu..tu yang membuatkan aku rasa tertekan gler,frust dan banyak la lagi.....huhu..:(                                                                  

oppss...sorry...:(

selamat petang semua,

tengah buat apa tuh? hmm...aku? aku pulak tengah skodeng blog aku nie...aik? blog sendiri pun nak skodeng jugak ke..huh! ye laa...aku kan baru lagi dalam dunia blogging nie...banyak benda lagi yang aku tak tahu pasal blog nie..

                                                               

so nak dijadikan cerita ,aku nie suka je cuba benda2 yang tak pernah aku buat..tadi,tiba2 tangan aku gatal pergi tekan delete komen..huhu..habis komen2 orang yang pernah mengomen kat blog aku ,aku pergi delete...waaa!! padam muka!! sapa suruh gatal sangat.....maaf ye,kalau korang pernah komen dekat blog aku pastu tiba2 hilang komen tu..haaa tu kerja aku laa tuh..hehe..:(

Thursday, 28 April 2011

something from my friend,ain..

hi...

hari nie hari yang menyedihkan buat aku,kecewa,sedih ,kesal and macam2 laa...because of one thing i get upset...huhu...and thank to my friend yang cheer up me again..love you korang...and tak ketinggalan mar yang bagi aku semangat balik...hehe..love you..!! friend for ever ok...hehe

so malam nie, i got one mesej again..but not from mar..it from my friend too,ain...hehe...dia yang salah satu bagi aku semangat balik..and dia sent dekat aku cam nie..

sabar na deh...ko baca nie,harap ko jgn sedih lagi...:-)

tijah ingin break dgn bf omputih melalui surat: 
hi,my motive write dis letter to giv know u s'thing.i WANT TO CUT CONNECTION US.i saw u play wood 3 in front my eyes.so,i break connection to pull my body from dis luv.i havethink about dis very cook2..i know i clap 1 hand only.i don trust u again! u r really crocdile land! i dont want u to play2 with my liver.i have been crying until no more eye water.i don want banana to fruit 2 times..safe walk..:(

hahaha....ganas gler bahasa tijah nie..gelak sakan aku time baca..haha...:)

message to mar tuttt .....send..:(

salam,
                                                           comel tak mar?? hehe

mar!! cenccia ase kan kita dah  tak boleh belajar kat tempat sama la lagi..huhu..sedih ...:( ..kita dah tak boleh laa nak lepak macam dulu lagi..'melipat sama2'(hehe)..cter masalah secara face to face, makan sama2, pergi prep sama2 ,pergi kelas sama2.....sob2...:( mandi erkkk...x sama2 kot...

                          

Wednesday, 27 April 2011

layan lagu nie jom..:)

assalamualaikum,

 dimana dimana*__*
                                                         
 malam nie,aku layan lagu shila,jac and ning..best jugak...hehehe.:).aku nie kurang ckit kalau lagu melayu...aku tak tahu awal2 nya tajuk lagu nie...lepas tu aku dengar dj radio(aku x ingat dah radio apa) haa tak penting pun..so aku pun search laa malam nie dekat you tube...and dengar..best jugak...hehe..:)

so ,selamat mendengar korang..:) peacee...*___*

ouchh..:(

salam everyone..

apa khabar korang semua? hari nie seharian kaki aku lenguh2..adoi..tak tahu apa kena dengan kaki aku nie..bangun je pagi tadi..time aku nak jalan je..terasa lenguh gler!! huhu...selalunya kalau kaki aku buat hal(lenguh) ,it take a few day untuk sembuh..mybe dalam dua hari nak hilang rasa lenguh dekat kaki nie...:(

                                                                    hehe..peace:)

Tuesday, 26 April 2011

ex roomate..:)

hi ,

semalam kawan sebilik aku si mira post dalam group facebook..

saya sgt rindukan saat ini...
tira!!!bgun!!!dh pkul 6.50 nieeee!!nti ko mndi stgah jam plakk!
 
leena,cari molek getah rmbut mu 2..gna ayt ni..,sape ambik getah rmbut aq???(yg nie selalu aku cakap time ilang getah rambut)hehe,,
 
syida!!dah2 r iron baju 2...dh ok dh,nti kedut gak bla pkai...
 
dyana,ko pnya anak dh terburai blkg dia..aq korek lg ekk...
 
sue!,mndi cpat!
 
thah,nk sabun cikt...sbun abih dh...
 
hahahaha...nk dup kickapoo lg...

aku tak sangka yang mira still lagi ingat...hehe...btw ..sangat rindukan kikapoo(nama bilik kitorang).. and rindukan korang semua..

Sunday, 24 April 2011

again...got mesage from mar..

salam..

rindu ko cenccia laa..:( 
itu yang  mar send dekat aku....pelik jugak aku...hehe..tapi tak kisah lah.. 


tapi..tapi..tapi...cenccia tak ada kreadit laa nak reply your mesej..sorry...:(

hmm biar laa,cenccia reply dalam blog nie ee,hehe...


cenncia pom rindu jugak kat mar!!! waa!!
sob sob sob...:(

p/s :mar! bila kita nak "lipat" nie..hehe...:)

Friday, 22 April 2011

miss with my lovely roomate..:(

salam everyone...

sejak akhir2 nie,aku sering tidur lewat...pukul 3 pagi baru aku tidur..nak ganti tempat burung hantu..hehe..sama naik dengan burung hantu jugak aku nie..so mata aku dah jadi macam mata panda...mata taknya,tidur lewat...ee..buruk2..

tapi..tak kisah laa...tadi kan..aku tengok balik gambar roomate aku masa dekat maktab..tiba2 rasa rindu pulak kat diorang..huhu..banyak sangat kenangan aku dengan mereka..suka duka aku dengan diorang..

apa yang diorang buat masa nie hah? opp..mesti laa diorang tidur..hehe..aku je yang tak tidur lagi...aku ingat lagi masa dekat maktab..dalam bilik ada 4 orang je penghuni...aku,mira,syieda and tira...actually ada 5..tapi member aku sorang tuh dah pindah...dia dah tak sekolah kat situ lagi..so tinggal laa 4...mula2 memang kitorang tak ada la rapat sangat..buat hal masing2..tapi masuk sem 2 form 4..kitorang dah mula rapat..ye laa biasa laa..mula2 tuh tak rapat..    

                            sepah gler...time exam..maaf nyer..tak semapt nak kemas laa..:(
                                                     
lepas balik dari kelas,kami berempat akan baring atas katil..lepas tu,mula la gosip2..hehe..tu laa kerja time boring..tak ada benda nak cakap..hehe...tapi best gler time tuh...selalunya,tira yang banyak cakap dalam bilik tu..eh tak2...tira dan aku...hehe..

                                                                          


and kenangan yang aku tak mungkin lupa time birthday aku..jahat gler diorang..ada ke patut kunci aku dalam bilik air....waaa!! lepas tu,tutup lampu...adoi...aku dah laa takut dengan gelap..rasa macam nak nangis...besok pagi tu,habis satu kelas aku tanya aku,,eh leena,ko kena kurung dalam bilik air kew semalam?? ceh!! WTH...haha.                                                   

                                              setelah diubah suai oleh saya..:)                               

                                                       pooh tu mar bagi pinjam..:)

tapi mujur si mira ada jugak dalam bilik air tu..tak ada laa takut sangat....haha...fuhh....!!

p/s.: itula kenangan birthday aku yang aku takkan lupa...waaa!!..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tabung nuffnang