nuffnang

MaR & CenCciA..*___*

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Monday, 28 March 2011

saya lapar..:(

                                                       lap air liur tuh...

salam semua,

korang tahu tak yang aku sekarang nie tengah suka benci makan benda bulat tuh...ohh shitt...hmm...tapi sedap nyer!!! aku ingat lagi first time aku makan benda nie..

masa tu aku form 4...outing dengan kawan2...aku masuk dekat ecm and aku bau benda nie..terus aku pergi beli..haha..lagipun lawa jew..macam2 warna and perisa ada...aku paling suka yang coklat...fuhh!!...sedap gler...

so sampai sekarang,kalau aku jumpa big apple donut tuh..memang aku akan beli...dah ketagih..!!

                                                     sedapnyer!!!

                                                                

Thursday, 17 March 2011

just wanna tell you(boys)

hi everyone,,,

                                                      my logan lerman....

tadi time aku tengah khusyuk study(fb) ..tiba2 teringatkan my bestfriend...salwa..hi wa!! what are you doing right now?? miss you damn soo much!! bila kita nak lipat lagi wa? haa...peace!! okay..serious2...

so tadi aku berlegar-legar kat yahoo...sebenarnya aku tak tau nak search apa....lepas tu kan ..klik sana klik sini..pop!! kuar article pasal 30 rahsia wanita yang kaum laki nie perlu tahu...so aku copy and paste jew laa(pro lau c&p) ..letak dalam blog nie..share dengan korang semua...ok..selamat membaca!!

 30 rahsia yang lelaki perlu tahu

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

                                                     love love.....huh!!

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.


                                                 hi...pak we i no 1...haa... 


12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan!.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!
       
                                                            ngee....

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama! yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!


                                                 lonely girl...

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini! dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

ok...itu je laa entry aku kali nie....

Wednesday, 16 March 2011

love like woe....(jordan witzigreuter)..payah gler aku nak pronouns nama nie..

    
 salam semua and selamat pagi,
                                                  pak we aku yang ke 5...

semalam aku download laa klip video love like woe...sebelum nie aku dengar lagu die jew..pastu tunggu punya tunggu ..download finished..hehe..aku terus bukak nak tengok...loading......loading..loading... ok.daa kuar video dia...fuhh laamaak!! sekali aku tengok vocalis dia...eh betul kew nie vocalis die....??? pastu aku perasan satu hal...hmm...kenapa dengan aku nie hah?? haa....whoaa..hensem nyew mamat nie...!! dalam hati je lah aku puji...haha..cair terus aku...addddoooiii....dah laa aku suka gler lagu nie..pastu tambah plak dengan vocalis dia yang berupa..huh!! memang aku duk ulang laa video tu...WTH....

                                                  cuci mata kejap...ngee...


 
                                           suka rambut dia...weekkk!!

tapi daa lama aku duk ulang video tadi...aku rasa macam tak de laa hensem sangat dia nie...biasa je...hensem joe jonas lagi...hmm ye kew...haa...aku tak tahu laa..malas  laa aku nak pikir...

                                         The Ready Set - Love Like Woe Lyrics

(J-J-J-J-JR)
Woah-oh, oh-oh, oh-oh, oh-oh
Woah-oh, oh-oh, oh-oh, oh-oh
(I kinda feel like it dont make sense)

Im thinking, baby, you and I are undeniable
But Im finding now loves unreliable
Im giving all I got to make you stay
Or am I just a roadblock in your way?

Cause you're a pretty little windstorm on the boulevard
Something like a Sunset, oh you're a shooting star
And I might drive myself insane
If those lips arent speaking my name

Cause I got some intuition,
or maybe Im superstitious
But I think you're a pretty sweet pill that Im swallowing down
To counter this addiction, you've got me on a mission
Tell me darling, can I get a break somehow?
(How) could I say no?

Shes got a love like woe
Woah-oh, oh-oh, oh-oh,
Girls got a love like woe (la-da-da)
I kinda feel like it dont make sense
Because you're bringing me in and now you're kicking me out again
Loved so strong, then you moved on
Now Im hung up in suspense,
Because you're bringing me in and then you're kicking me out again

Its like a hurricane, speed train, shes a moving car
Catch her in the fast lane, oh I gotta know,
Can I keep up with her pace?
Kick it into gear when I see that face

You can take up all my time cause you're the only one
That can make a storm cloud break, pulling out the sun
And I cant get caught in the rain
Can I get your lips to speak my name?

Cause I got some intuition,
or maybe Im superstitious
But I think you're a pretty sweet pill that Im swallowing down
To counter this addiction, you've got me on a mission
Tell me darling, can I get a break somehow?
(How) could I say no?

Shes got a love like woe
Woah-oh, oh-oh, oh-oh,
Girls got a love like woe (la-da-da)
I kinda feel like it dont make sense
Because you're bringing me in and now you're kicking me out again
Loved so strong, then you moved on
Now Im hung up in suspense,
Because you're bringing me in and then you're kicking me out again

Cause we only have one life
The timing and the moment,
All seem so right
So would you say you're mine? (We'll be just fine)
Would you say you're mine? (We'll be just fine)

Shes got a love like woe
Woah-oh, oh-oh, oh-oh,
Girls got a love like woe (la-da-da)
I kinda feel like it dont make sense
Because you're bringing me in and now you're kicking me out again
Loved so strong, then you moved on
Now Im hung up in suspense,
Because you're bringing me in and then you're kicking me out again

Shes got a love like woe
Woah-oh, oh-oh, oh-oh,
Girls got a love like woe (la-da-da)
I kinda feel like it dont make sense
Because you're bringing me in and now you're kicking me out again
Loved so strong, then you moved on
Now Im hung up in suspense,
Because you're bringing me in and then you're kicking me out again

same as title,i don't own this song it belongs 2 decaydance records and jordan ,i dnt own the pics either just googled them,ur sure as hell not my mom lol, i take requests 4 songs so just Pm me or comment for song requests.
the people in this vid are the ppl in the band only jordan xcept 4 the concerts

.nah...enjoy this song ok....
                                    

relax..relax..cool sudah...

hi gedik girl and unhensem boys,
                                                              
                                                     lawa kan picture tuh..

aku bengang betul laa dengan facebook sekarang nie...tak leh study(facebook) dengan khusyuk langsung..adoi...time aku ada masa banyak nak khusyuk study laa,die buat hal...apa laa nak jadi..hehe...korang perasan tak yang facebook sekarang daa jadi lembap gler...tak paham laa aku...pasal aku kew dia jadi lembap??..nie mesti aku kuat chat jadi camnie...chat box aku pom jadi bengom!!...mybe die suh aku kurang2 kan chat tuh....WTH!! huh!! malas aku nak ambik kisah...

haa..cter pasal fb nie...skorang tahu tak..aku nie memang peng'like' no 1 dalam fb..haha...kalau kawan2 aku post ayat2 macam motivate tuh or ayat2 biasa or kata2 biasa and lucu..aku memang klik laa...tapi ...aku paling tak suka kalau orang post macam ayat tak puas hati..mencarut...pastu kasar plak tuh..adoi.. im really having problem with that person...im really hate that post like that!! pleeeaaseee laaa ..korang pernah kan baca orang post cam tu...kan kan kan...diorang tak pikir ke apa orang lain akan pikir pasal diri dia...kalau sound and tulis yang bukan kat wall..hello..itu ruangan sosial ok...fine laa korang nak suruh orang lain tengok..tapi apa kata korang( orang yang post bukan2) tu post guna ayat yang elok2 cikit...adoi..tak paham laa aku..

                                                                            peace...                               

contoh laa kan..korang having crisis with somenone..or your boyfriend(s)/girlfriend(s)...korang post laa ayat elok2 ckit...sedap ckit mata aku memandang..nak like pom senang ckit..tak pom..kalau nak kutuk orang tuh....jangan laa mencarut...aku yang baca nie rasa malu tau...WTH..aku tak kisah laa kalau laki yang post..memang daa tahu kan perangai orang laki nie camne....aku bukan apa doe..yang part tak leh bla skali..aku baca skali memang rasa menyampah aww..pastu kan..baca kali kedua ..rasa lucu plak..and baca kali ketiga..rasa seronok pulak...haha...sebab?? sebabnye...aku rasa diorang sedang memperbodohkan diri dia sendiri...haha...

ok laa..setakat nie je lah entry aku...goodnight!! ghost dream!! haaa..peace!!


                                            

Tuesday, 15 March 2011

tergoda i tahu dengan kecantikan you nie....

oittttt.....salam satu malaysia ....


                                             gambar hiasan saja tuh...

hi hensem girls and cute boys semua......oppss tersilap pulak...korang tukar sendiri laa nye...haha..so tadikan aku lepak2 dengan kawan aku..dia datang rumah aku....agak lama laa tak jumpa...so kitorang lepak and bual2...hmm...dalam  3 bulan laa tak jumpa...rindu pulak ..hehe...kawan aku tu ,wana dia baru jew balik dari plkn...hi wana!! dengar dia cerita pasal kem dia kat sana..dia cakap best ar kat sana...tapi aku rasa biasa je...mybe aku tak terpilih kot masuk plkn..haha..aku tak kisah pom..lagi best apa ..duk kat rumah..on9,makan, and tidur..tu semua kerja nak membesarkan badan saja....

so time aku berbual dengan dia...aku teringatkan kucing aku ..YEK YEH...oit tu nama kucing aku...korang jangan pikir bukan2 pulak...kucing aku tu comel...super comel...haa..kucing jantan..roomate aku dulu time aku duk maktab..memang kenal sangat laa dengan nama kucing aku tuh...tiap2 hari aku duk cter sal kucing aku tuh...kesian gler kat roomate aku..hi syieda,tira and mira!!..kesian korang duk dengar kan...tapi aku tak kisah pom..duk ulang lagi cerita pasal kucing aku tuh kat diorang...

aku cter kat diorang kan macam kucing tu ada lagi...sebenarnya..kucing aku tuh da lama mati..huhu...sedih gler...tapi aku rasa macam yek yeh aku tuh ada lagi dekat dengan aku...roomate aku punya laa semangat gler time dengar aku punya cter pasal kucing aku tuh...hmm...hampeh...time aku cakap yang kucing aku daa lama mati...terus down diorang...haha..sory laa yer...nak nak mira..dia tu pendengar setia tau...kalau aku nak bercerita....kesian..haha...
                                       

                                         naa..cam nie laa rupa yek yeh aku tuh...


                                                hmmm...comel.....
                                   

                                                 pewitt.....lawa nye hang...


                             alahai lemah laa jantung aku....comel nya awak.....

                     awak ketawakan saya nye...eee tak suka...



naa...tu semua aku rompak dalam google je tuh..haa...kalau korang nak lagi..korang cari sendiri laa nya...lagi pom gambar2 nie daa memgugat iman aku daa...comel sangat doe...adoi...sape laa yang tak suka kucing...anyone?? raise ur hand please?? i want to see it....and korang tahu kan ..aku paling tak suka kalau orang tu main sepak je kucing kurap kat tepi jalan..apa laa dosa kucing tu..jahat laa korang nie..sesetengah laa..aku baik tau..mentang2 laa dia tu kucing kurap..korang main sepak2 je ..kesian tahu...huhu...

oleh sebab aku nie memang gilakan kucing....so...aku search laa sikit pasal kucing nie...klik punya klik..aku terjumpa laa satu tajuk dalam google..yang membuatkan aku rasa interesting pasal kucing nie... pasal kucing dan islam...korang tahukan yang masa zaman nabi dulu ..ada seorang sahabat nabi yang bernama abu hurairah...dia memang sukakan kucing....kucing nie bagi aku sebenar nya manja tau....kucing nie boleh dijadikan tempat untuk meluahkan perasaan..dia boleh jew jadi bestfriend kita..macam aku and yek yeh...aku suka sangat dengan bulu kucing..usap2 tiap2 hari..kadang kadang boleh membuatkan kita tenang apabila kita usap bulu kucing tuh...nak nak kucing parsi..perghh !!memang best ar....yek yeh!! i miss u... ok stop sal nie..kan aku cakap aku search pasal kucing and jumpa satu tajuk nie..kucing dan islam..haa...cuba korang baca...

Kucing dan Islam 

Abu Qatadah berkata bahawa Nabi Muhammad SAW pernah bersabda, "Kucing itu tidak najis. Ia binatang yang suka berkeliling di rumah (binatang perumahan)," [Hadis Riwayat At-Tirmidzi, An-Nasa'i, Abu Dawud, dan Ibnu Majah].
Diriwayatkan dan Ali bin Al-Hasan, dan Anas yang menceritakan bahawa Nabi Muhammad SAW pergi ke Bathhan suatu daerah di Madinah. Lalu, baginda bersabda, "Ya Anas, tuangkan air wudhuk untukku ke dalam bejana." Lalu, Anas menuangkan air. Ketika sudah selesai, Nabi menuju ke bejana. Namun, seekor kucing datang dan menjilati bejana. Melihat itu, Nabi berhenti sehinggalah kucing tersebut berhenti minum lalu (baginda) berwudhuk. Nabi ditanya mengenai kejadian tersebut, beliau menjawab, "Ya Anas, kucing termasuk perhiasan rumah tangga, ia tidak dikotori sesuatu, bahkan tidak ada najis."

Diriwayatkan dari Dawud bin Shalih At-Tammar dan ibunya yang menerangkan bahawa hambanya memberikan Aisyah semangkuk bubur. Namun, ketika ia sampai di rumah Aisyah, tenyata Aisyah sedang solat. Lalu, ia memberikan isyarat untuk menaruhnya. Sayangnya, setelah Aisyah menyelesaikan solat, ia lupa pada buburnya. Datanglah seekor kucing, lalu memakan sedikit bubur tersebut. Ketika ia melihat bubur tersebut dimakan kucing, 'Aisyah RA lalu membersihkan bahagian yang disentuh kucing, dan Aisyah memakannya. Rasulullah SAW bersabda, "Ia tidak najis. Ia binatang yang berkeliling." Aisyah pernah melihat Rasulullah SAW berwudhuk dari sisa jilatan kucing, [Hadis Riwayat AlBaihaqi, Abd Al-Razzaq, dan Al-Daruquthni].

                     tegoda i.....ishh u nie...kenapa laa lawa sangat...hehe                                               

Hadis ini diriwayatkan dari Malik, Ahmad, dan Imam Hadis yang lain. Oleh kerana itu, kucing adalah binatang, dimana, peluh, bekas dari sisa jilatannya adalah suci.

Nabi Muhammad SAW juga pernah memberi gelaran kepada Abd al-Rahman ibn Sakhr Al-Azdi sebagai "Abu Hurairah" yang beerti "Bapa anak-anak kucing" kerana sikapnya yang sangat menyayangi kucing.

Manakala menurut periwayatan Hadis Nabi didalam Sahih Bukhari Jilid 3, Buku 40, Nombor 552, menerangkan cerita seorang wanita yang telah terkena cakaran oleh seekor kucing dan bagi menghukum kucing itu, wanita tersebut telah bertindak mengurung kucing dalam sangkar penjara dan tidak memberikan kucing tersebut makanan atau minuman. Maka wanita itu dibalas/dihukum oleh Allah dengan buruk atas perbuatan wanita itu.

                                      awak....comelnya..tergoda i...

                                      

Monday, 14 March 2011

patut bersyukur...

oittt semua....apa habaq semua...:)
 
                                                          
                                                laki ke pompuan nie??

lawa tak gambar kat ats tuh?? haa...aku pom confius...sama ada laki kew pompuan...korang laa decie sendiri...kalau sekali tengok nampak macam laki...tapi.....dari segi lain plak tu...hmm...nampak macam pompuan...tak tahu laa aku...ok..stop ...kita cter benda lain plop ok..

hmm kalau dulu ...masa aku kecik2 ..aku selalu tanya...kenape kita kena pakai tudung?? kalau tak pakai tudung lagi lawa ma..sebab boleh tunjuk rambut kita yang cantik macam langsuir tu kat orang ramai...tak pom dandan macam janda berhias..pastu tayang kat orang ramai...betul tak girls semua???

so sekarang nie aku daa tahu kenapa...tak yah cakap laa sebabnya kenapa..aku rasa korang daa tahu kenapa..kan kan kan?? haa......korang sume patut bersyukur tau sebab banyak lagi makhluk allah yang nak pakai tudung tau...diorang nak rasa jugak  pakai tudung camne...tp kita nie..yang sesetengah saja laa...yang rasa rambut langsuir diorang tu lawa gler..kira tahap dewa lawa...haa..dewa pom tak leh nak tanding ngan diorang nie..kalau pasal rambut...jangan marah..peace..!!

                                                          sejuk hati aku....       

kalau korang sume tak percaya ..nie aku nak kasi tahu satu cter nie...cternya macam nie..
Nama I, Hafizah. I adalah anak bongsu dalam keluarga I. Kalau you all biasa layan dramas, mesti you all akan kata anak bongsu paling best sebab dapat paling banyak kasih sayang. Tapi I tak. I lain. I tak pernah pun mendapat kasih sayang. Mak I meninggal sejak kecil. Daddy I pula selalu sibuk dengan kerja di penjabat. Adik beradik I pun semua buat hal masing-masig. So, I umpama tak berguna kepada keluarga I.

Actually, masalah yang I alami agak berat kerana Daddy I tak kasi I pakai tudung. I tak tahu kenapa. Mungkin kerana adik beradik I semuanya tak bertudung kot. Daddy I juga tak pernah ambil tahu akan perasaan I untuk bertudung. Daddy I tak concern kat I langsung. Dah la tak concern, hormat kat I pun tak.

I ingat lagi hari tu. Masa tu I tengah mandi. Daddy I tertingal dia punya spect mata kat dalam tandas tempat I mandi. So dia ketuk-ketuk pintu. I tak dengar sebab masa tu I tengah nyanyi. So, Daddy I ketuk sampai lock tu terbuka sendiri. I terkejut. I capai tuala untuk tutup badan I. Tapi I sempat tutup bahagian bawah je. Daddy I pulak dengan selamba je masuk. Dia amik spect mata dia dan blah sambil berkata "Eleh, macam la orang nak tengok sangat". Tapi I tau dia curi-curi tengok. I tau. Isk.





                                      kesian..nak pakai jugak!! tak kira.....

Pastu. Ada sekali tu, I nak mandi. So I masuk la dalam tandas. I ingatkan tak ada orang dalam tandas. Tapi rupa-rupanya ada anak kawan adik beradik I dalam tu. Dia baru lepas tumpang mandi. Lelaki. Hanya bertuala pulak tu. Ewww. Tak tahu malu langsung. Tak tahu ke dia yang iman I tergugat melihat dia topless?

Then sejak itu. I nekad untuk berubah. I nak tunjukkan kat mereka yang I ada maruah dan mereka perlu hormati I. I nak pakai tudung walaupun semua adik-beradik I tak bertudung. I tak kira. Kubur masing-masing kata En Syahidi.

Pagi tu. Cuaca amat indah. Tapi perut I lapar. I turun ke bawah. Baru jea I nak buka tudung saji atas meja, terdengar bunyi kereta masuk garaj. I jenguk melalui tingkap dan nampak Daddy balik.

I agak pelik dan tertanya-tanya kenapa Daddy balik awal. Dan dalam masa yang sama, I terfikir yang inilah masa yang terbaik untuk I desak Daddy I untuk benarkan I pakai tudung. Now or never!

Bila Daddy I buka jea pintu, I terus bersalam dengannya dan tanpa lengahkan masa, I kata, "Daddy, Hafizah nak pakai tudung boleh tak? Boleh tak? Boleh kan? Boleh kan? Boleh laaa.....


Bila dengar je apa yang I cakap, Daddy I terus jegil kan mata dia sebesar besarnya. Macam ada api keluar. Tiba-tiba, "Panggg!" Tapak tangan Daddy I menghayun ke pipi gebu I. I terus jatuh. Manik-manik mutiara, berlian, permata dan kaca bertalu-talu menitik keluar dari mata I. Sakit aw.

Adik-beradik I yang lain hanya tersenyum sinis je. Kejam.

                                                
                                                                     addddoiiiii....
 
"Aduhhhhhhh! Sampai hati Daddy! Hafizah tau la Daddy rasa malu kalau Hafizah pakai tudung. Tapi salah ke kalau Hafizah nak tutup aurat Hafizah? Lagi pun Hafizah...."

Panggggg....! Daddy labuh pelempang ke muka I sekali lagi sebelum I abis bercakap.

"Hang jangan nak bagi Daddy malu naaaa! Hang jangan nak buat pasai! Besar kecik besar kecik je Daddy tengok hang! Lagi pun Daddy....!"


"Tak kira!" I membalas sebelum Daddy sempat sambung ayat dia. "Hafizah nak pakai tudung juga! Hafizah tau apa yang terbaik untuk Hafizah. Hafizah..." Belum sempat I nak habiskan ayat I, "Panggg!" Sekali lagi I kena pelempang.
  
"Hafizah? Hafizah your head! Daddy boh hang nama Hafiz. Tup tup lekat Hafizah apahal?! Hang nak pakai tudung buat apa? Dah 100 kali Daddy habaq, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG. Tu la, bila time kelas agama, hang ponteng. Adik beradik hang semua lelaki tulen. Yang hang separuh tulen apa cer?

I yang tersepuk celah sofa, terus menangis terkedu kedu. Dah la sakit kena tampar, kena pelempang, kena maki. Tudung pulak tak dapat.



haa..kan aku daa cakap...makhluk yang lain pom nak pakai tudung jugak...hehe...kesian die....korang sume patut bersyukur tau..bagi pompuan laa...

Saturday, 12 March 2011

Happy Holiday everyone!!

hi everyone,

Sebenarnya aku tak tahu nak tulis pasal apa  hari ni..hmm..just nak wish hepi holiday kat pelajar2 sekolah yang bercuti sekolah...wow!! mesti korang best kan dapat cuti seminggu...tapi kalau bagi aku laa..tak de beza pom best kew tak...sama jew..aku boring gler duk kat rumah...tunggu result...so harap korang dapat maanfaatkan cuti dengan baik...





It’s raining today
The blinds are shut
It’s always the same
I tried all the games that they play
But they made me insane
Life on TV
It’s random
It means nothing to me
I’m writing down
What I cannot see
Wanna wake up in a dream

Oh
They’re telling me
It’s beautiful
I believe them
But will I ever know
The world behind my wall
 
Oh
The sun will shine
Like never before
One day I will be
Ready to go
See the world behind my wall

Trains in the sky
Are travelling
Through fragments of time
They’re taking me to parts
Of my mind
That no one can find

I’m ready to fall
I’m ready to crawl
On my knees to know it all
I’m ready to heal
I’m ready to feel

…Take me there!

hope you all can enjoy listen this video!!...berapa kali aku ulang lagu nie...nah,,aku dengan baik hati bagi korang lirik sekali...

Friday, 11 March 2011

9 jenis wanita yang ada didalam neraka..:(

Ali r.a. meriwayatkan sebagai berikut: "Saya bersama Fatimah berkunjung ke rumah Rasulullah dan kami temui beliau sedang menangis. Kami bertanya kepada beliau, "Mengapa tuan menangis wahai Rasulullah?" Baginda menjawab, "Pada malam aku di Isra'kan ke langit, daku melihat orang sedang mengalami berbagai penyeksaan...maka bila teringatkan mereka aku menangis. Saya bertanya lagi, "Wahai Rasulullah apakah yang tuan lihat?" Baginda bersabda:


1. Wanita yang digantung dengan rambutnya dan otak kepalanya mendidih.

2. Wanita yang digantung dengan lidahnya serta tangannya dipaut dari punggungnya sedangkan api yang mendidih dari neraka dituangkan ke kerongkongnya.


3. Wanita yang digantung dengan buah dadanya dari balik punggungnya sedangkan air getah kayu zakum dituang ke kerongkongnya.


4. Wanita yang digantung, diikat kedua kaki & tangannya ke arah ubun-ubun kepalanya serta dibelit dibawah kekuasaan ular & kala jengking.


5. Wanita yang memakan badannya sendiri serta dibawahnya tampak api yang menyala-nyala dengan hebatnya.


6. Wanita yang memotong badannya sendiri dengan gunting dari neraka.


7. Wanita yang bermuka hitam dan memakan ususnya sendiri.


8. Wanita yang tuli, buta dan bisu dalam peti neraka sedang darahnya mengalir dari rongga badannya (hidung, telinga, mulut) dan badannya membusuk akibat penyakit kulit.


9. Wanita yang berkepala seperti kepala babi dan keldai yang mendapat berjuta jenis seksaan.



Maka berdirilah Fatimah seraya berkata,"Wahai ayahku, cahaya mata kesayanganku... ceritakanlah kepadaku apakah amal perbuatan wanita-wanita itu."

Rasulullah s.a.w. bersabda, "Wahai Fatimah, adapun :


1. Wanita yang digantung dengan rambutnya kerana dia tidak menjaga rambutnya di jilbab dikalangan lelaki.

2. Wanita yang digantung dengan lidahnya kerana dia menyakiti hati suaminya dengan kata-kata.


Kemudian Nabi s.a.w. bersabda: "Tidak seorang wanita yang menyakiti hati suaminya melalui kata-katanya kecuali Allah akan membuatkan mulutnya kelak dihari kiamat, selebar 70 zira' kemudian akan mengikatnya dibelakang lehernya.


3. Adapun wanita yang digantung dengan buah dadanya kerana dia menyusui anak orang lain tanpa izin suaminya.


4. Adapun wanita yang diikat dengan kaki dan tangannya itu kerana dia keluar rumah tanpa izin suaminya, tidak mandi wajib dari haid dan nifas.


5. Adapun wanita yang memakan badannya sendiri kerana suka bersolek untuk dilihat lelaki lain serta suka membicarakan keaiban orang.


6. Adapun wanita yang memotong badannya sendiri dengan gunting dari neraka kerana dia suka menonjolkan diri (ingin terkenal) dikalangan orang yang banyak dengan maksud supaya orang melihat perhiasannya dan setiap orang jatuh cinta padanya kerana melihat perhiasannya.


7. Adapun wanita yang diikat kedua kaki dan tangannya sampai ke ubun-ubunnya dan dibelit oleh ular dan kala jengking kerana dia mampu mengerjakan solat dan puasa. Tetapi dia tidak mahu berwudhuk dan tidak solat serta tidak mahu mandi wajib.


8. Adapun wanita yang kepalanya seperti kepala babi dan badannya seperti keldai kerana dia suka mengadu-domba (melaga-lagakan orang) serta berdusta.


9. Adapun wanita yang berbentuk seperti anjing kerana dia ahli fitnah serta suka marah- marah pada suaminya.

Tuesday, 8 March 2011

aku yang ditinggalkan...:)

best  ar jugak bce novel tuh...hehe..aku yg ditingglkn...kua3..pinjam dr kwn...p gak ..bengang btl laa..novel nie btl3 mrnguji kesbran sy..rase cam nk lempar jew novel ..hehe...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tabung nuffnang