nuffnang

MaR & CenCciA..*___*

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Friday, 20 May 2011

gonna miss u all...sob3..:(

salam,

hi korang ..sihat? aku sihat2 je.malam nie adalah malam yang terakhir aku berada kat rumah..sedih...tak nak tinggalkan family lagi..waaa!! time aku bukak facebook tadi,ramai gler yang post ayat sedih2...ye laa dah nak masuk u ..huk3...mesti dah tak selalu jumpa...kawan2 semaktab dengan aku dulu ada yang dah bertolak daa(nie yang semangat)..aku nie tak ada la semangat sangat...sedih,takut...semua ada..macam2 ada(astro)..hehe...

                                                        sob sob sob...:(

diorang semua post dekat wall fb "say goodbye" or post nanti  " nanti kita akan jumpa balik pada 2035"...waa..makin sedih aku time baca..diorang dah ada haluan masing2...huk2..

"nanti kita akan jumpa pada tahun 2035" why? kenapa harus jumpa pada tahun 2035 ?? aku pun tak pasti..mybe jumpa time kuatagh kot..mrsm punya program...setiap tahun mesti ada ex-mrsm yang balik semula ke maktab ...yang dipanggil kuatagh...yea...2035?? whoaa...lambat lagi dowh..!!

mengikut pengalaman aku semasa program kuatagh selama dua tahun..kebanyakan diorang yang datang balik ke mrsm sudah mempunyai kerjaya yang bagus...siap datang mrsm bawak ferrari..perhh ar!! gler!! diorang memang sporting gler nge kami semua...ada yang bawak family sekali balik ke mrsm....best gler!!

                                                                            

ok..stop pasal kuatagh tuh....so esop aku akan mendaftar dekat sebuah u di terengganu...tak tahu lah macam mana kehidupan aku di u...besok mybe aku akn dapat kawan2 baru..harap2 kawan baru akan tidak mempengaruhi aku ke arah benda2 yang tak berfaedah....mintak jauh laa..hope dapat kawan yang baik...macam mar..hehe...mar dah bertolak pagi tadi...semangat gler dia..hehe..:)

P/s: kat u ,mesti aku teringat kenangan aku dengan mar semasa kitorang kat maktab dulu..huk3..sob2...kenangan yang gembira dan duka kitorang kongsi bersama...cewahh..hehe...

kenangan aku dengan mar..:)<------klik sini..:D

Wednesday, 18 May 2011

kepada follower saya..:)

assalamualaikum,

actually ,aku sebenarnya tidak langsung tertarik kepada membuat blog or membaca blog ni...boleh dikatakan blog memang tak ada dalam senarai hidup aku pada mulanya...aku zero pasal blog...

so,macam mana sekarang ni aku jadi tertarik kepada blog..hmm...pelik jugak...atctually,pada akhir january tahun ni..ramai gler kawan2 aku yang nak buat blog..siap suruh aku fikir lagi apa nak letak dalam blog dia and nama blog tuh...time tu,aku fikir "blog"..apa ada dalam blog selalunya?? haha...see jahil kan aku pasal berblog nie?? haha..

so lepas tu,aku tengok dalam facebook ramai gler kawan2 aku yang post link blog dia..so aku just buka and tengok kandungan dalamnya...first reaksi aku time tengok bog diorang...wow!! lawanya...siap ada gambar sekali..eh blog nie ada lagu laa..blog ni ini ..blog tu itu..macam2 reaksi aku...see....betapa jakun nye aku ...haha..lawak2..lepas aku bukak beberapa blog kawan2 aku...aku rasa macam nak buat jugak laa satu..hehe...tapi still lagi tak faham apa fungsi blog ni..

so awal bulan dua,aku buat satu blog yang dinamakan my life as elina...biasa2 sahaja..sebab aku mana ada kreatif macam korang2 semua..tapi masalahnya pula...aku tak tahu nak tulis apa dalam blog..adush....bengong laa...haha...kritkal laa aku nie...so fikir2..baik aku buat blog ni,macam diary aku sendiri..yup!! ok..beres2..aku dah post beberapa entry lat blog aku pada permulaan nya...

eh dah terpanjang pulak entry aku...sorry! actually aku tak kisah pun berapa ramai yang nak follow blog aku..macam yang aku cakap tadi,aku nie kurang pasal blog..so pasal follower tu pun aku tak kisah..tapi sejak 4 bulan.(mengikut kiraan aku)...hehe..dah lebih 100 follow aku...wow!! sukanya...tak sangka...haha...so kepada yang follow blog aku...aku ingin ucapkan terima kasih berbanyak2 kat korang....

and now,aku dah ada laa basic pasal blog nie..haha...tidaklah sebanyak korang yang dah lama dalam dunia blogging ni..

                                                                   nah...terima lah..hehe..:)

Monday, 16 May 2011

apa yang korang akan buat time sedih ?

apa yang korang akan buat time sedih ?

Answer here

Wednesday, 11 May 2011

hi.........

just wanna show you all this...

                                                                                 

hahahaahahaaha.....

p/s:dapat dari jalan2 dekat tumblr..hehe..:)

i had great time today!

salam satu malaysia,

                                                                         ehem-ehem

hari nie,macam yang berlaku pada aku...percaya tak?? aku masuk tadika balik..haha...kenapa?? tak percaya ke??? yess...i masuk tadika...sebab?? pasal adik kembar aku laa punya pasal..diorang buat perangai pagi2 tak nak pergi sekolah tadika...adush...so aku sebagai kakak mithali ..ehem2...terbatuk pulak...menawarkan diri aku nak pergi hantar and teman adik kembar aku masuk kelas....dari pukul 7.45 pagi until pukul 9 pagi..aku ada dalam kelas tadika tu...malu2...aku ingat lagi cikgu tu ajar abc...hehe...dah hafal...see..!

so stop pasal tu,nak ceria yang lain pula...i spent time with my lovely cousin...tersangat rindu kat dia! dah lama kitoang tak jumpa...hari raya pun kitorang tak sempat..sedihkan..so hari nie,hajat aku nak jumpa cousin aku tu dah tercapai..suka2!! opp sorry,terlupa nak introduce cousin aku tu..nama dia siti aishah...i call her iti...nick name..manja gitu...hehe..so tahun nie,dia dah umur 20 tahun...tua ke?? hmm...tak de laaa..hehe...kitorang memang rapat sejak kecil lagi...dia pun jenis yang satu kepala dengan aku...memang riuh laa rumah kitorang kalau dia datang ....hehe..:) sekarang dia tengah habiskan diploma dalam bidang perakaunan(if i not mistake)...nak jadi akauntan laa tu...

                                                                      lalala...:)

banyak sangat kitorang bual hari nie...ye laa..!! kan lama tak jumpa...mybe dah nal dekat satu tahun kot aku tak jumpa dia..just mesej jew dengan dia...dulu,aku duk maktab..dia dekat u...so mana la kitorang boleh jumpa..time dia cuti ,maktab aku tak cuti...uhuk3....sob3...but, sekarang i dont care!! dah jumpa...hehe...

p/s: nak kasi tahu secret ckit,time aku masuk kelas tadika pagi tuh,actually aku belum mandi..hehe...pakai baju yang aku tidur semalam..aku just gosok gigi je.....:P

Sunday, 8 May 2011

fuhh....leganya rasa..:)

selamat pagi semua,

time aku menulis entry ni,family aku sudah tidur semua..diorang tak jadi burung hantu macam aku..hehe....lewat malam baru nak tidur..

so seperti yang korang tahu(bagi yang baca or terbaca entry aku yang lepas)...aku ada post yang jiwa aku tak tenteram kan...banyak benda yang aku fikir..huk3..terbatuk pulak..

http://elinaleena1504.blogspot.com/2011/05/my-feeling-right-now-dilemma-confuse.html#links

malam nie,jiwa aku dah sedikit tenteram ..hehe...pasal apa nie?? actually pasal aku nak masuk u...hehe..aku dapat tawaran untuk belajar dalam electrical engineering(electronic) at satu buah university ...memang aku bersyukur gler dapat tawaran nie.tapi lepas aku fikir2 balik,rasa takut laa pula nak masuk u nie..huhu...tambah2 member aku sume tak ada sekali dengan aku..lagi laa aku takut...huk3..                                                                                 
wana dapat dekat pinang,sha nak pergi matrik,linda dapat puncak alam and mar dia dapat kuala pilah,tapi dia tak nak pergi u..sebab? hehe..entahla...tapi tak kisah pun..lantak laa...hmm...tak jadi jugak laa aku and mar nak dapat u sekali...mar nak pergi matrik...uni pun nak pergi matrik..

aku?? huk3....tak ada member pun yang dapat sama u dengan aku...sedih ,takut ,.macam2 ada...

                    macam nie kot reaksi aku time dapat tahu bukan aku seorang yang dapat u dekat situ..hehe                               

but...but ...but....this night..aku rasa lega gler!! kenapa ?? kenapa?? yea!!seorang budak perempuan yang bernama farisya(hehe,ayat skema) ahh lantak ar...yess!! dia dapat sama u dengan aku...bukan setakat sama u..!! satu jurusan!! wah!!! sukanya aku!! oppss...farisya tu sape pulak? mesti korang tertanya2 kan..kan?? yea...aku tak ada laa rapat dengan si farisya nie..dia nie sekolah sekali dengan aku sebelum aku ke mrsm..kitorang tak pernah kelas sekali...but..who care!! haha...jiwa aku tenang gler!! aku tak kisah pun...asalkan aku pernah kenal dengan si farisya...so sekarang nie, perasaan yang negatif dalam diri aku semakin berkurang setelah dapat tahu dua orang budak maktab aku dapat u sama dengan aku...tapi dua2 lelaki..ahh tak kiash lah..asalkan aku kenal..hehe..:)


                                                            happy!! yeaa...:)

so malam nie,boleh laa aku tidur nyeyak ckit...mimpi yang indah2...haha..

p/s: actually aku lebih minat automotive engineering dari electrical engineering nie..i love car!!! hehe..tapi tak apa laa ...sangat bersyukur!!
alhamdulillah...ak nak rahsia dulu u mana aku study ee...hehe...

Saturday, 7 May 2011

my feeling right now: dilemma / confuse

hi everyone,

kebelakangan ni,aku dah jarang update blog..yee aku sangat malas sekarang ni..banyak sangat benda yang aku fikir..( macam orang tua pula) .so ,semalam aku dah tahu jurusan apa yang aku akan study dekat universiti nanti...mula2 tu,memang la happy gler selepas dapat tahu yang aku dapat jurusan yang aku suka( minat laa jugak) tapi still dalam pilihan aku laa jurusan tu.

aku dapat sambung study aku dalam tuttt enginering di uitm tuuuuuuuuuttt... ..hehe...alhamdulillah...tapi sekarang nie,perasaan aku berbelah bahagi..sama ada aku teruskan jugak study dalam bidang nie or do something else..seharian aku fikir..tapi aku still lagi tak dapat jawapan dia..huhu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tabung nuffnang