nuffnang

MaR & CenCciA..*___*

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Friday, 15 July 2011

home sweet home..:)

salam semua..

wahh...bestnya dapat bercuti kat umah....hehe....:) sedang dalam perancangan hmm...camne nak habiskan 4 buah novel nie...hehe...:)

Wednesday, 13 July 2011

gilakan novel..:)

 salam semua,

oh terlupa pulak aku nak cerita pasal minggu lepas iaitu sebelum aku pergi berkayak. kampus aku telah mengadakan pesta buku and banyak sangat buku2 yang murah serta diberi diskaun yang rendah. suka! and yang paling important sekali dapat merit! hahaha...

selama tiga hari berturut2 pesta buku tu ada di kampus aku. so tiga2 hari muka aku ada di pesta buku tu..ye la...nak dapat merit katakan...hehe...

                                                  hmm....sedapnya buah strawbery tuh...hehe

so masa hari first tuh, aku memang tak bercadang nak beli buku pun.just nak tengok2 je. aku dengan dua orang budak kelas aku tuh jalan2 je and survey buku2...tapi tiba2 mata aku terpandang dengan satu novel ..and tangan aku mula rasa gatal nak beli.time tu .. antara dua..nak beli ke tak.tajuk nya hanya kau yang tahu..agak best jugak novel tuh..(.baca sinopsis ..) and last skali aku decide untuk beli...dalam hati aku..hmm....tak apalaa..beli satu je novel...hehe..


masuk hari yang kedua, aku sudah mula memikirkan untuk beli satu lagi novel..walaupun novel yang aku baru beli tu belum lagi dibaca,,,so aku pergi laa pulak tengok2 novel apa yang best di samping untuk mendapatkan merit...ehem.

tapi tak ada novel yang dapat menarik hati aku.so aku tak beli novel hari yang kedua.

                                                                          ehem..*___*

                                                                                   

masuk hari ketiga iaitu hari last pesta buku diadakan di kampus aku. aku still lagi usha2 novel..para penjual buku mula menurunkan diskaun dari 10% ke 15%...wah!! banyak jugak tuh...so aku mula terpandang dengan dua buah novel..best jugak sinopsis novel tu..jauh kau pergi dan nian di hati. 


                                               



time tuh aku dalam dilemma ..mana satu laa novel aku nak beli nie??? aku cuba tanya kawan sekelas aku tuh...dia cakap dua2 novel best..makin laa aku rasa keliru nak beli yang mana satu..akhirnya aku beli dua2...hehe....dan semasa nak balik...aku mula terpandang satu lagi novel..and aku beli satu lagi ...whoa!! semuanya tiga novel aku beli hari tuh....tajuk novel yang satu lagi tu ialah Cinta akan indah


omg!! bila laa aku nak start baca novel2 aku tu...hmm..mybe dalam minggu cuti aku akan cuba habiskan ...hehe.....

Sunday, 10 July 2011

kayak oh kayak....

salam semua,

apa khabar korang semua? aku baru je balik dari berkayak...hehe...selama 3 hari dua malam...bapak best! tapi habis semua badan2 aku sakit..kena angkat kayak ...huhu...actually aku pernah berkayak dah sebelum nie masa aku fom 5 .tapi kayak masa aku form 5 tuh  tak ada lah berat gler...ringan je..tapi yang nie bapak berat..

                                                               

actually aku tak plan pun nak pergi berkayak.tapi tiba2 masa hari khamis minggu lepas, roomate aku adhlin tiba muncul and cakap " weh leena! jom kita pergi kayak!! aku mase tuh baru je nak baring kat katil melepaskan penat sebab baru je habis kelas..mula2 memang aku tolak pelawaan adhlin...tapi lepas tuh dia cakap ....weh leena,kalau pergi dapat sijil,merit peserta, and bla2...banyak laa dia cakap faedah dia..so aku nie jenis budak gler merit terus je cakap 'eh aku nak pergi jugak laa.." hehe...terus je aku bagi kad matrik aku kat adhlin untuk dia daftar nama aku sekali. so aku terus packing barang2 aku nak g kem kayak kat bukit besi ,terengganu.. semua roomate aku pergi.. excited gler time nk pergi. ye laa..dapat merit katakan...hehe..mana tak haappy nye..dapat merit katakan...

so masa nak naik bas tuh. kawan aku pergi laa tanya kat bahagian urusetia..emm,akak kalau pergi kem kayak nie dapa merit kan? merit?? x dapt lah adik..terkejut aku time dengar akak tu cakap tak dapat..huhu...terus je down semangat aku nak pergi..tapi dah nak buat macam mana..kena pergi laa jugak..nanti apa kata akak tu pulak..so aku pun naik laa bas ....perjalanan dari u  ke bukit besi memakan masa dalam lebih kurang satu jam jugak laa...

and start hari jumaat aku mula diajar cara2 untuk berkayak..even aku dah tahu sebelum nie cara nak berkayak..tapi orang lain ramai yang tak tahu..so aku dengar juga.banyak jugak maklumat tambahan yang aku dapat. sebelum berkayak, kitorang kena buat satu aktiviti yang dipanggil water confident..

and lepas tu, bru la kitorang ambik kayak masing2 and terus berkayak . mula2 tu memang kayak kitorang tak tentu hala...asyik berlanggar dengan kayak orang lain...and kalau kayak kitorang tak langgar kayak lain ,kayak lain yang akan langgar kayak kitorang,.haha.... and banyak jugak laa kitorang buat aktiviti time tengah kayak..jurulatih ajar cara2 nak tukar kayak masa tengah2 kt laut, pastu ,cara menyelamat mangsa..

pada hari yang sama jugak, dalam pukul 3 lebih ...lepas kitorang balik dari berkayak. kitorang kena berbasikal pulak ....mula2 tuh pikir..eleh basikal..senang je..( time tuh riak ckit) hehe....tapi lepas je dapat basikal and kayuh mase nak naik bukit terus letih...memang letih gler...yess aku sendiri mengaku..ada sorang peremppuan yang naik fixie dah give up..so dia n sekali ngan fixie naik van...haha..tapi aku tak give up lagi....and alhamdulillah aku berjaya sampai ke tempat lokasi...hehe...:) time tuh memang rasa nyawa dah sampai separuh dah...:)

Monday, 4 July 2011

number phone :) *____*

                                                                      




cik sutun said mybe in the future aku akan dapat anak kembar..........

omg....terkejut aku tiba2 dia cakap macam tuh...yelaa...blur jugak aku tiba2 je dia cakap macam tuh....

sebabnye.....:

gara2 no phone aku banyak digit berkembar...contoh laa kan:

0111999****...haa...cam tu laa...dia cakap no aku lawa sangat...hehe( thank you tun sebab puji) hahaha...riak kejap*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tabung nuffnang