nuffnang

MaR & CenCciA..*___*

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Sunday, 10 July 2011

kayak oh kayak....

salam semua,

apa khabar korang semua? aku baru je balik dari berkayak...hehe...selama 3 hari dua malam...bapak best! tapi habis semua badan2 aku sakit..kena angkat kayak ...huhu...actually aku pernah berkayak dah sebelum nie masa aku fom 5 .tapi kayak masa aku form 5 tuh  tak ada lah berat gler...ringan je..tapi yang nie bapak berat..

                                                               

actually aku tak plan pun nak pergi berkayak.tapi tiba2 masa hari khamis minggu lepas, roomate aku adhlin tiba muncul and cakap " weh leena! jom kita pergi kayak!! aku mase tuh baru je nak baring kat katil melepaskan penat sebab baru je habis kelas..mula2 memang aku tolak pelawaan adhlin...tapi lepas tuh dia cakap ....weh leena,kalau pergi dapat sijil,merit peserta, and bla2...banyak laa dia cakap faedah dia..so aku nie jenis budak gler merit terus je cakap 'eh aku nak pergi jugak laa.." hehe...terus je aku bagi kad matrik aku kat adhlin untuk dia daftar nama aku sekali. so aku terus packing barang2 aku nak g kem kayak kat bukit besi ,terengganu.. semua roomate aku pergi.. excited gler time nk pergi. ye laa..dapat merit katakan...hehe..mana tak haappy nye..dapat merit katakan...

so masa nak naik bas tuh. kawan aku pergi laa tanya kat bahagian urusetia..emm,akak kalau pergi kem kayak nie dapa merit kan? merit?? x dapt lah adik..terkejut aku time dengar akak tu cakap tak dapat..huhu...terus je down semangat aku nak pergi..tapi dah nak buat macam mana..kena pergi laa jugak..nanti apa kata akak tu pulak..so aku pun naik laa bas ....perjalanan dari u  ke bukit besi memakan masa dalam lebih kurang satu jam jugak laa...

and start hari jumaat aku mula diajar cara2 untuk berkayak..even aku dah tahu sebelum nie cara nak berkayak..tapi orang lain ramai yang tak tahu..so aku dengar juga.banyak jugak maklumat tambahan yang aku dapat. sebelum berkayak, kitorang kena buat satu aktiviti yang dipanggil water confident..

and lepas tu, bru la kitorang ambik kayak masing2 and terus berkayak . mula2 tu memang kayak kitorang tak tentu hala...asyik berlanggar dengan kayak orang lain...and kalau kayak kitorang tak langgar kayak lain ,kayak lain yang akan langgar kayak kitorang,.haha.... and banyak jugak laa kitorang buat aktiviti time tengah kayak..jurulatih ajar cara2 nak tukar kayak masa tengah2 kt laut, pastu ,cara menyelamat mangsa..

pada hari yang sama jugak, dalam pukul 3 lebih ...lepas kitorang balik dari berkayak. kitorang kena berbasikal pulak ....mula2 tuh pikir..eleh basikal..senang je..( time tuh riak ckit) hehe....tapi lepas je dapat basikal and kayuh mase nak naik bukit terus letih...memang letih gler...yess aku sendiri mengaku..ada sorang peremppuan yang naik fixie dah give up..so dia n sekali ngan fixie naik van...haha..tapi aku tak give up lagi....and alhamdulillah aku berjaya sampai ke tempat lokasi...hehe...:) time tuh memang rasa nyawa dah sampai separuh dah...:)

2 comments:

Linda Lee said...

interesting la na..
cool~
^^

Leena (cenccia) said...

hehe..yup....best sgt..tp sakit hbs bdn ..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tabung nuffnang