nuffnang

MaR & CenCciA..*___*

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Monday, 23 January 2012

love one side it really hurt:(

hi  selamat malam,

i love you more than i love myself..erkk..
                                                                                 
entry malam nie agak jiwa sedikit..hehe..actually aku tak pandai sangat nak guna ayat jiwang2 nie.tapi aku try ee.
sebenarnya apabila mar cakap yang 'experiment dia suksess' on facebook.. i dont get it what she try to say..haha..then dia cakap yang beberapa member kitorang dah break dengan balak dia. ye laa masa dulu bercinta bagai nak rak and memang kita kita semua nie expext yang diorang akan kekal sampai jinjang pelamin.tapi hampeh, belum ke jinjang tapi dah  tersangkut kat tepi jalan. .huhu..sedih kan..aku tumpang sedih . aku buat entry nie bukan untuk memerli diorang atau mentertawakan diatas kehilafan hubungan diorang sebelum nie. tapi benda dah jadi , tak boleh buat pape dah.

actually banyak je faktor yang boleh terjadi bila sesuatu hubungan antara dua manusia yang berlainan spesies or kaum nie terputus(i mean couple).antaranya ialah:


1) Perhubungan jarak jauh :
perhubungan jarak jauh nie tak ramai yang berjaya. yess, godaan banyak kot ! ye lah cuba korang bayangkan yang si perempuan study dekat india and si lelaki nie study kat zimbabwe(betul ke aku eja nama nie). ehemm.
duduk jauh2 mesti la banyak cubann dan dugaan ... sorang kena kenyit2 mata dekat mat india and  awek zimbabwe...hot stufft semua tuh!..korang tak rasa dugaan ke...hehe..:) orang yang kuat iman je boleh harungi semua nie..kalau tak memang dah tersungkur habis habisan laa dengan mat2 india and awek2 zimbabwe...ahakk..and wait ! aku tak kata yang perhubungan jarak jauh nie akan gagal..TAK SEMESTINYA !  bagi yang memang dah cinta mati dekat pasangan korang tuh ..insyallah akan berkekalan..:)

2) kesetiaan
haa tu salah satu jugak faktor yang penting dalam perhubungan. aku malas nak komen pape pasal nie.just korang tepuk dada tanya selera je laa.. :)

and one more thing. actually entry aku berkisarkan love one side kan kan?? yess.. aku nak khabar ckit kat hang pa semua kat luar sana yer. love one side nie memang sakit.. sadis je. tengok makna dia kita dah boleh agak dah kan camna rupa dia..ahak2.

korang mesti tak paham sangat kan maksud aku, ye lah aku nie bm bukan pandai sangat pun nak karang ayat puitis2..lebih2 lagi pasal peribahasa..memang hancur laa..kalau dek dengar cikgu bm, boleh menangis ..hua3..teruk !
                                                                     
back to the topic, love one side nie berlaku bila kita seorang je duk tergila2 kan dia..dia tak perasan pun kita.. KESIAN.. and lagi kesian bila dia tuh tak tahu langsung yang kita nie cinta mati kat dia..kan kan kan???

apa apa pun, bagi aku la kan, daripada kita bercinta bagai nak rak tapi putus separuh jalan. baik kita kahwin and then bercinta..tak ke sweet..hehe..haa satu lagi korang nak ke satu masa nanti ex korang ceritakan kat member dia"hey,tu lah ex aku dulu'x best pom couple dengan dia and bla blaa...
mesti korang rasa marah and harga diri korang tuh dah kurang seinci...

p/s : entry malam nie lain sikit dari biasa..selalunya aku cerita pasal life aku..tapi hari nie aku cuba memberi pendapat pasal cinta cintun.and and aku tak kata yang bercinta tuh salah..:) peace! *__*

Thursday, 19 January 2012

Teluk Bidara....

hi ,selamat petang korang !

korang pernah pergi tak ke tempt yang bernama TeluK Bidara?? hmm bagi yang tak pernah try laa pergi sana...best ! actually roomate aku yang suggest kat kitorang supaya pergi sana.. well, aku tak ernah pun pergi sebelum nie..tak tahu macam mana rupa teluk bidara tuh..bulat ke petak ke..ahakkk..

so aku dah tak berapa hari bulan kitorang pergi sana..yang aku pasti hari jumaat (nak dapat berkat konon2) ..tu pun sebab nak lepas tension sebab ak dapat tengok citer ombak rindu..anyway, ombak rindu tak best pun ! hehe...ingatkan best citer dia macam aku baca novel tuh..rupa2nya hampeh..erkk..ok2 ..

back to the story, actually sekarang nie aku suka benor amik2 gambar and then simpan..and kadang-kadang letak dalam blog..kan kan ?? korang perasaan tak?? haha..tak pe kalau tak perasan tuh..and

masa aku pergi ke teluk bidara memang ramai giler yang pergi time tuh..siap mandi pantai lagi..padahal masa tuh musin hujan..and agak bahaya untuk mandi. mandi satu hal, siap bawak bekal lagi nak picnic..hehe..(bukan kitoarang la yang bawak) ..

aku tak nafikan masa tuh ombak memang bergelora! kadang2 takut pulak aku tengok..nak2 tengok diorang mnadi..yela mana tahu lemas ke...(emm mintak jauh laa)..

so here my photo with my friend at the teluk bidara.! *__*





























kak lin! ingat titanic ke buat camtuh ?? haha















BUDAK BUDAK PERASAN!






Wednesday, 18 January 2012

HAPPY TIME with MY CLASSMATE!

hi korang!!

sejak semalam angin aku tak begitu nak baik sangat ... sebab?? hmm malas laa nak cerita..having problem with someone yang memang dah ada masalah ....cuma dia je yang tak tahu yang dia tu sebenarnya BERMASALAH! ..opppss ok2 blog nie bukan untuk luah perasaan sangat ok..im profesional(betul tak aku eja nie..) ahakkk3..#gedik!

hari nie nak story pasal aku pegi jalan2 sambil mengilaa dengan my classmates (ain and fazdilah)...dah lama rasanya tak kuar jalan2 dengan diorang..so hari nie kitorang pergi jalan2 dekat sebuah tempat...haaa jeng jeng jeng!

posing gila2 dengan diorang..BEST !!  release tension aku kuar dengan diorang...hehehe... untuk pengetahuan korang2 semua.. hanya dua orang nie je classmate perempuan aku..yang lain semua LELAKI! tragis kan??? haha. YEAH  i know! so classmates aku nie laa yang aku pandang tiap2 hari..and cerita2 non stop dalam kelas..(yelah dah tak ada orang lain..sadis !
ok2 apalah yang aku tengah mengarut nie...let me show the three of us sedang perasan HOT kat satu tempat nie..hahaha...:P

                                 korang pernah ternampak tak tempat apa nie????

                                              that fadzilah...control ayu nie...







that ain ! hehe

sape nie?? buruk benor ! haha

jangan terjun dik!

olaaaaa.... 


ehemm...(me and fadzilah)







nak jugak posing !

so inilah tempat nya !!



Tuesday, 17 January 2012

Meeting Dinner yang boleh membunuh aku!

hi selamat pagi korang!!




p/s : nampak macam kitorang sedang buat kenduri arwah kan??? sebenarnya kitorang sedang berbincang pasal dinner..nampak klasik sangat kan tempat kitorang adakan meeting nie.. ahakkk(ketawa sopan).

daripada pukul 9.30 malam sampai ke 1 pagi meeting kitorang..punya lah lama..mata aku nie dah merah dah..rasa2 esok boleh jadi bestfriend PANDA...hehehe...kan kan??
         haaa, macam nie laa rupa aku time nak dekat pukul 1 pagi masa time meeting..NGANTUK!

                                           NGANTUK .....NGANTUK....NGANTUK....:(

harap2 jadilah dinner kitorang...:)
esop aku ada kuiz calculus....alamak! study tak lagi!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tabung nuffnang