nuffnang

MaR & CenCciA..*___*

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Monday, 23 January 2012

love one side it really hurt:(

hi  selamat malam,

i love you more than i love myself..erkk..
                                                                                 
entry malam nie agak jiwa sedikit..hehe..actually aku tak pandai sangat nak guna ayat jiwang2 nie.tapi aku try ee.
sebenarnya apabila mar cakap yang 'experiment dia suksess' on facebook.. i dont get it what she try to say..haha..then dia cakap yang beberapa member kitorang dah break dengan balak dia. ye laa masa dulu bercinta bagai nak rak and memang kita kita semua nie expext yang diorang akan kekal sampai jinjang pelamin.tapi hampeh, belum ke jinjang tapi dah  tersangkut kat tepi jalan. .huhu..sedih kan..aku tumpang sedih . aku buat entry nie bukan untuk memerli diorang atau mentertawakan diatas kehilafan hubungan diorang sebelum nie. tapi benda dah jadi , tak boleh buat pape dah.

actually banyak je faktor yang boleh terjadi bila sesuatu hubungan antara dua manusia yang berlainan spesies or kaum nie terputus(i mean couple).antaranya ialah:


1) Perhubungan jarak jauh :
perhubungan jarak jauh nie tak ramai yang berjaya. yess, godaan banyak kot ! ye lah cuba korang bayangkan yang si perempuan study dekat india and si lelaki nie study kat zimbabwe(betul ke aku eja nama nie). ehemm.
duduk jauh2 mesti la banyak cubann dan dugaan ... sorang kena kenyit2 mata dekat mat india and  awek zimbabwe...hot stufft semua tuh!..korang tak rasa dugaan ke...hehe..:) orang yang kuat iman je boleh harungi semua nie..kalau tak memang dah tersungkur habis habisan laa dengan mat2 india and awek2 zimbabwe...ahakk..and wait ! aku tak kata yang perhubungan jarak jauh nie akan gagal..TAK SEMESTINYA !  bagi yang memang dah cinta mati dekat pasangan korang tuh ..insyallah akan berkekalan..:)

2) kesetiaan
haa tu salah satu jugak faktor yang penting dalam perhubungan. aku malas nak komen pape pasal nie.just korang tepuk dada tanya selera je laa.. :)

and one more thing. actually entry aku berkisarkan love one side kan kan?? yess.. aku nak khabar ckit kat hang pa semua kat luar sana yer. love one side nie memang sakit.. sadis je. tengok makna dia kita dah boleh agak dah kan camna rupa dia..ahak2.

korang mesti tak paham sangat kan maksud aku, ye lah aku nie bm bukan pandai sangat pun nak karang ayat puitis2..lebih2 lagi pasal peribahasa..memang hancur laa..kalau dek dengar cikgu bm, boleh menangis ..hua3..teruk !
                                                                     
back to the topic, love one side nie berlaku bila kita seorang je duk tergila2 kan dia..dia tak perasan pun kita.. KESIAN.. and lagi kesian bila dia tuh tak tahu langsung yang kita nie cinta mati kat dia..kan kan kan???

apa apa pun, bagi aku la kan, daripada kita bercinta bagai nak rak tapi putus separuh jalan. baik kita kahwin and then bercinta..tak ke sweet..hehe..haa satu lagi korang nak ke satu masa nanti ex korang ceritakan kat member dia"hey,tu lah ex aku dulu'x best pom couple dengan dia and bla blaa...
mesti korang rasa marah and harga diri korang tuh dah kurang seinci...

p/s : entry malam nie lain sikit dari biasa..selalunya aku cerita pasal life aku..tapi hari nie aku cuba memberi pendapat pasal cinta cintun.and and aku tak kata yang bercinta tuh salah..:) peace! *__*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tabung nuffnang