nuffnang

MaR & CenCciA..*___*

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Thursday, 31 May 2012

Nickhun plus ulat gonggok

hi korang !

cehh tak bleh bla tajuk entry. nickhun ! korang kenal ke siapa nie?nie anak sedara i.  put your hand up, put ur hand up.* meh kita nyanyi sama di tengah malam buta. tapi korang jangan nyanyi kuat sangat. kalau tak jam di rumah korang berbunyi. *merujuk kepada ur lovely parent la. haha. nanti pasal kena ceramah free. kan kan . hm ok lagi kalau kena ceramah free tuh. takut2 sesetengah parent nie yang jenis melatah time tengah tidur dengar anak2 mereka menyanyi .and then apa lagi terus baling apa2 kat tangan kat anak2 dia. tak sedar punya pasal. haha. ok sila ketawa . i buat lawak . kalau tak ketawa sila pergi ke hospital jupa pakar. cek mana yang patut cek tuh and tanya sekali kenal tak elina si blogger kuren. :P
 i bet mesti doktor tu cakap tak sebab i nie kan tak femes.* merendah diri. wekkkkksss

ma, boleh tak tolong pinangkan abang nickhun untuk saya. * boleh pengsan mak i  kalau dia baca nie. ahakkk ! gedik !

gadis2 jelita diluar sana tolong jangan meratap yer !!

abang nickhun,abang nickhun ! kita ada date minggu depan, u ingat tak. siap u kalau tak datang. i merajuk sampai tua. tak nak kawan.:P


korang semua, sila biarkan saya meroyan sekejap. sebenarnya i nak kasi tahu satu hal. i sebenarnyer. hmm . malu la nak cakap kat sini. uhukk uhukk haish batuk plak. hmm .. hmmm hmmm...

hmmm.. hmmm.. hmmm...

haish cakap2 je apa yang ko nak cakap sebenar! buat aku tertunggu plak. bajet saspens la tuh. *mesti reaksi korang camni right. uhukk

ok2

sila tarik nafas pajang-panjang yer !

1
2
3  here we go!!

saya ,Nor Elina Bt Mohd Saufi dengan sukacita memaklumkan dengan bangganya baharu je kenal KOREA. haaaa!! mesti korang tengah binggung sekarang right ! ape lah minah nie tengah merepek.

ok2 let me explain.

before this,i tak pernah ambil kisah pasal artis artis korea nie. apa yang i kenal sorang je ,choi siwon . haaa itu seorang je. masa tu bukan main bangga lagi i .dapat kenal sorang je tuh.ok choi siwon sila berbangga yer ! 

bajet kiut la tuh. 

and then baru la minda i berkembang cikit sebab dapat classmate yang minat giler2 kpop nie. time tuh i ternganga je bila dia cakap pasal korea. iyer la .! i mana la tahu satu hapak pom. sedihkan . hmmm i tak kisah pom. i dulu layan lagu omputeh je u all.. MAT SALEH GITUH.. 

i ingat lagi ada sorang budak kelas i,lelaki ! MEN ! BOY ! elina! perlu ke ?? ok2...

dalam kelas , dia berpaling kat i and then terus je tanya "eh leena, ko ada buku kpop tak" . aku nie jenis yang loading dulu. hmm " aku buat muka blur" ehh, buku kpop?? aku tanya balik dia. haaa

dalam hati aku nie, "eh buku engineering ke tuh" wHAT LEENA! yang tu pom kau tak tahu ke ?!

and then member i kat sebelah i pom tolong jawab setelah melihat i nie dalam kebluran .KESIAN.

mujurlah member i nie ada buku tuh then bagi pinjam kat budak tuh. baru i tahu yang kpop tuh buku korea. hey ! lelaki pom minat korea tau. ! haha. terkejut jugak i sebab lelaki pun minat korea. setahu i selalunyer perempuan je yang minat artis2 korea. OPPA gitu ! ngee

Stop pasal korea nie. buat pengetahuan korang yang i tak ada lah minta sangat korea2 nie. biasa biasa je. 

owh, lupa nak cerita yang adik i ada lukis gambar i tau. mesti korang teruja nak tengok. i pun macam korang jugak bila my brother cakap yang dia lukis gambar i. i pom tergedik gedik , "adik nak tengok " ! *teruja punya pasal. so this is my picture .


bertuah punya budak. akak dia punya lawa. tapi lukis macam zombi dah i tengok. hihi. iskk..
act my brother yang berumur 7 tahun. ok, akak maafkan.! lain kali lukis lawa ckit yer ! nanti akak belanja  spagetti ! hoho~~

stop pasal ni pulak. baru-baru ni kawan aku tag aku dalam fb.
seorang hamba allah telah tanya pasal kos engineering

conversation my classmate with my lecture

then tiba2 je ..

isu kalkolatorrr plak. haha. * buat pengetahuan korang calculator amat penting yer. tak percaya ?? trust me , im engineer to be.bagi anda2 yang malas nak kira guna tangan sila beli calculator and jaga lah baik2 yer. jangan jadi macam orang diatas nie. selalu je hilang . al maklum lah nyayuk ! :P
lepas baca harap bagi sedikit kata2 semangat untuk ulat gonggok ni, .

sekian terima kasih.


yang ikhlas dari lubuk hati,
ulat gonggok tak mahu masuk sem baru *___*

p/s : penulis berada dalam keadan tidak stabil semasa menulis entry nie disebabkan hari semakin berkurang stay kat rumah. kampus sudah mengajak kemari. rumah kata berambus ! tuan kata x mo papa x mo papa..haish

Tuesday, 29 May 2012

budak penghantar pizza !

hi assalamulaikum!

nyummm yummm! 

semalam masa abah aku drive dia cerita pasal sorang mamat ni. haa. bukan mamat india tau ! haaha .gelak! budak penghantar pizza ! abang pizza *ceh abang ! haa. dushh! adoi . ok2

abang pizza ni jumpa abah aku kat tepi jalan. masa tu abah aku dalam perjalanan nak pergi ambil adik aku kelas tambahan . mybe dalam pukul 9.30 malam gitu. i rasa la. :)

then, abang pizza nie tanya abah aku pasal rumah yang dia kena pergi hantar pizza nie. abah aku pun tanya la alamat. nak tahu dia cakap apa. haaaaa.. tak tercapai dek akal aku

dia terus hmmm. lama dia senyap . lepas tuh dia cakap "alamat dia hmm"...... senyap.abah aku tengok je reaksi dia. pelik!

then dia cakap" rumah dia warna putih, depan KUBUR, bumbung hijau and rumah dua tingkat"
abah aku terus "hahhh" "tak de alamat yang lebih specifik ke dik?? dia cakap "tak de bang"
"haish susah la gini" kubur banyak kat kawasan nie" "yang mana satu dik"
dia cakap" dia cakap gitu je alamat ,tak de alamat specifik"

last2,abah aku tinggalkan dia kat kedai makan je.

aku dengar terus tergelak2 sakan. bengom la abang pizza nie. kesian pun ada. nampaknyer abang pizza nie kena cari la sampai pagi. tu pun tak tahu jumpa ke tak.hehe

P/s: to abang pizza: jumpa tak rumah tuh? hahahahahahaa

Wednesday, 23 May 2012

cicAK KOBINN..YAWWWKKK

Assalamualaikum,
yooo!! hell-o hell-o wassup! *dush bagi penumbuk! adeshhh

spagetti hari tuh still lagi tak buat. hari tuh bukan main lagi semangat nak buat. tapi last last hampeh jugak. huh! sedih kan.

i bukan apa. teringgat spagetti yang buat sebelum nie. humban ke tanah. takut juga yang coming soon nie humban ke tanah. yawwkk.. tak mungkin !! kesian kau spagetti. nasib kau la kalau aku yang memasak nyer !

oke apa yang i merepek nie. huhu.. *nie mesti mengidam nak makan spagetti tuh.sbb tuh dah jadi meroyan..

people, kalau terjumpa i kat tepi jalan jadi zombie kampung pisang tuh. cepat2lah yer bawak pergi hospital . time tuh maybe  i tengah meroyan tak dapat spagetti la tuh. bagi dua tiga cucuk jarum jadilah.oh NO!! i tak suka kena cucuk jarum! SAKIT ! hmm tukar plan, kalau terjumpa tuh bawak i pergi makan spagetti yer. tak payah bawak pergi hospital :P

i lagi suka kalau orang belanja2 nie. pavorite ! haha. ok dah SAWAN SUDA !

duhhh! bagi penumbuk satu ! erkkk

lawa kan zombi nie. i lagi lawa kalau jadi zombie..*haa korang mesti tak lalu nak makan kalau tengok muka nie. i bet yang tgh makan SPAGETTI tuh. *jeles.:P

lalalaalala....

ouch, lupa nak cerita. minggu lepas i balik maktab.nak ambik sijil spm. korang dah ambik belum?? haa belum?? hmm bagi yang belum tuh korang pergi la lepas nikah yer. tunjuk anak sekali dekat cikgu. oke i dah bagi cadangan nie. bernas tak. ?? ngee

actually sebenarnnyer tu plan i. korang curi !!dushh! oke2 dah tak nak lagi meroyan. balik kepada tadi. hee.. Mar yang ajak i pergi ambik. sebelum nie plan kitorang nak pergi lepas habis belajar. time nak mintak kerja baru pergi ambik. tapi tukar plan last2. yooo..

masa i pergi amik tuh. ada dua orang cikgu yang kata camnie "eh elina , awk sekarang dah kurus".i cam heh? cikgu! "bukan ke saya dah kurus ke sebelum nie. mana ada pernah saya nie gemuk. " i ingat lagi masa kena timbang berat BMI masa form 5 dulu , i underweight kot ! haha. *i rasa i makan banyak dah , tapi still lagi kurus. yea well !! uhukk perasan!

and ada jugak cikgu cakap" eh elina ,awak dah nampak lain sekarang".. hmm cikgu saya nampak lain? saya dah jadi alien ke? muka saya nampak cam alien ke? haa.. i jawab dalam hati je. mahu nyer i cakap camtu. kena rotan laa aku ngan cikgu. hee... *jangan marah cikgu,kidding! gurau itu perlu untuk hidup.
peace!

cikgu, do i look like this?? hoho.. *penampar sekali ! 

yeah, maybe selepas i pergi salon,pembedahan plastik ,baiki sana baiki sini.mungkin muka i dah nampak macam seohyun sebab tuh cikgu nampak i lain.. yawwk!! me?? uhukk ..tipu je. mana ada i buat semua nie.semulajadi nieh cikgu ooo... hehehe

boleh mati terbalik ma i kalau nampak anak dara dia posing cam gini.iyer la terkejut punya pasal.buang tebiat apa tiba2 i posing camni  hehe.:)

oke2. dah tak mahu merepek repek. nak pergi beli kerepek la esop. ganti merepek ! bye!




Tuesday, 8 May 2012

Spaghetti ! here we go !!

hi awak-awak yang comel lagi cantik semua

dah lama aku tak update status. rasa-rasa dah lebih sebulan tak hupdate kan. hmm lately i had been thinking bout spaghetti. hmm yummy yummy..... ! teringin sangat nak makan . !

last night i asked my friend how to do it. (actually i x pandai masak benda alah nie, makan je reti ) * calon isteri kurang baik kan kan kan..? haaa tak kiasah la.

jadi  aku suruh dia ajar aku camne nak masak benda beralah nie dalam chat. then dia macam terkejut. " are u sure nak suruh aku ajar dalam fb je? she asked me again. and aku macammmm "yess" (actually dalam hati " lah, kenapenyer.. hmm mybe dia teruja kot dengan aku") haha.. ok.. whatever!

then aku cakap, hmm post je la dekat wall aku ingredient tuh.. and she really do it. dia post kat wall aku. aku teliti satu2.. hmm macam banyak je nak kena buat( *dalam hati - macam susah je nak buat nie).

haa, ni nak kasi tahu cerita ckit, sebelum nie aku pernah masak spaghetti. tapi last  last buang ke tanah! hahah...

so guys ! wish me luck for spaghetti nie ! hehe...

bbye ! selamat malam. Ghost DREAM !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tabung nuffnang