nuffnang

MaR & CenCciA..*___*

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Wednesday, 6 June 2012

kucing kurap nama diberi

beberapa hari lagi akan ku tinggalkan rumah ku ini
kampus mengajak aku datang,rumahku menedang aku supaya berambus cepat *dah tak nak tengok i letteww
aku masih lagi terhegeh2 mencari ketenangan dirumahku ini.ohhh rumahku ,heavanku!
ohh berat hati aku untuk meninggal kamu wahai rumah walaupun kau menghalauku ini
berat hatiku meninggalkan mu wahai bapak ayam,wahai angsa yang tak berapa nak matang.
saya amat menyanyangi mu wahai kambing2 jiran ambo *ehh jiran i mana ada bela kambing.

erkkk. ....

PANGGG ! senyap la hengkau wahai Elina ! ok2 i tak nak merapu lagi.ikan kerapu,oi ikan kerapu  masak cili api pom sodappp..oooo ikan ker....PANG ! senyappppppp!!

my MR little bunny ! 


tiba2 i teringat satu peribahasa nie : genggam bara api biar sampai jadi arang. 

masa tu i form 5, kelas BM. then cikgu bm agak garang la jugak *sekarang nie dah tak kot sebab nyer masa i balik maktab jumpa beliau ,siap bergurau lagi dengan i.

ehem, back to our story.cikgu tanya  tentang peribahasa.kira sesi soal jawab la kan. masa tuh , i dah berpeluh satu baldi dah.jangan la cikgu tanya aku.please cikgu,dont point at me. point kat orang lain la. and alhamdulillah,cikgu tak point kat i. cikgu tanya member i ,sebelah i. fuhh ! lega semacam je i time tuh,terasa seperti i bebas berawan awangan diudara. Seperti baru berlaribersama itik2 dan tidak lupa angsa i kat rumah. *padahal kena hambat dekat angsa !

berlari berkejaran,seindah bunga ditaman bak burung yang ...PANG ! ok2. i dah insaf. dah tak nak imagine lagi.

member i yang tadi ..yang mana leena?alaaa.. yang kena point dekat cikgu tuh .yang kena bagi peribahasa tuh. owhhh.. haaaa

then,muka member i blurr *tak nampak masa depan leteww. i yang baik hati tiba datang membawa segerombolan ....

memory i dengan wonderpet.thank sebab selamatkan i dengan member i hari tuh. mungkin kalian sudah tidak mengingati.tetapi memory saya tidak akan cepat lupa *adesh ayat. bertuah kan cikgu dapat saya nie.

wonderpet ! nanti i kirim gambar i ok yang masa tengah kena denda dengan ustaz. kita tukar2 gambar iyer. 

WONDERPETS,WONDERPETS ,KAMI datang .membantu anda yang dalam kesusahan. i dengan confidentnyer membisik kata2 cinta kepada kawan aku. hah leena? what kata cinta?
iyer ! *confident. then baru la muka member i yang berkedut bak nenek tua yang sedang menahan berak berhari mula kendur. dan bercahaya sedikit.well jangan kata cahaya tuh sebab dapat NUR ke baru ambik air semayang ke. tak ada semua tuh. leena,leena confident nyer u jawab. mana u tahu. well i tahu la sebab i nampak dia baru keluar toilet tadi. melepas hajat la tuh. erkk

lepas tuh, dia pun terus je jawab "genggam bara api biar sampai ke pangkal lengan " dengan lantang nyer si dia bersuara dan menyebabkan kelas kami yang huru hara seperti kera meminta penampar kambing jadi senyap sunyi bagaikan kambing patah gigi sebelah. cikgu pom tak ketinggalan sekali tau.i terus tersenyum dan mendongak ke atas.berbangga kerana dapat membantu member i yang tengah loading tak dapat jawab peribahasa.wahh! bangga nyer rasa !! rasa macam nak buat kenduri je .kenduri akikah,cukur jambul dan macam2 la. A few minute later .....
hamboi gelakkan orang !




hahahahahahahahaha.. hahahahaahahha.. hahhaahahahahaha.. hahahahahahaha...kahkahakahakahakahakaahkaha...hikhikihikhihkihik.



nasib baik u kucing. kalau tak i dah cabut gigi tuh.
cem gini la diorang ketawakan member i. hehe. i pun terasa sekali tau. sebab peribahasa tuh datang daripada i jugak. i yang buat peribahasa tuh. hapeh !



naik hairan i melihat kawan sekelas gelak bakan nak gila. sekali dengan cikgu i gelak cemgitu. HOI korang histria ke ? gelak bagai je .

then, cikgu tanya dekat member i.dari mana dapat peribahasa tuh?? *off course la dari elina (member i tak jawab,mampus la i kalau dia cakap from me)

salah la peribahasa kamu tu. genggam bara api biar sapa jadi arang la Aida. opss dah terkeluar nama member i tuh. sampai sekarang cikgu tak tahu itu sebenar peribahasa dari i. jangam meratap iyer wahai cikgu2 yang disayang sekalian. anak murid mu akan terus berusaha lagi untuk maju dalam peribasa dan mugkin akan jadi akan mengantikan sasterawan negara kita ,A.Samad Said. Berdaroh hidong baca !

kita beralih ke cerita lain pulak !

disebabkan you la mat bibir ,i dapat malu besar. u la suruh i gantung gambar u kat kepala i nie. tengok dah kena marah dekat cikgu. bukan saja kena marah, pesta gelak plak oleh member kelas i. isk2.. tak patut betul la dorang nie.

ehem, oke. jangan gelakkan kan i yer. peristiwa tu agak memalukan. waktu tuh i budak2 lagi. orang kata tak cukup MATANG.bukan tak matang yer. i ulang sekali lagi.bukan tak matang!!! i tengok kawan  letak gambar artis yang diorang minat. time tuh dah ada kpop2 tau. diorang gunting artis kpop mereka tuh then letak kat belakang kad matrik. i pom terhegeh2 jugak tengok diorang excited. korang2 ,aku nak buat jugak . macam cool je nampak.

then, i pun tengok la si mamat bibir ni. hmm ok jugak gambar dia ni kalo i letak belakang kad matrik i. nampak gah cikit. haha. see fikiran kurang matang.  i pun dengan rajin nyer mengunting gambar mat bibir nie and letak kat belakang kad matrik. then i show off to my friend. wahhh cool nyer ko.! one of my friend said. apa lagi naik hidung la i. toing toing.. hidung sila berkembang untuk tiga saat yer ! ok. i kira, 1, 2, 3 .. ok dah2 la tuh berkembangnyer.  nampak macam kena baling kapur dah.terperosok masuk ke dalam lobang hidong.

cikgu bm mula masuk dalam kelas. baru la hidungku mula tidak berkembang. mugkin kerana takutkan cikgu kot. haha.

masa berlalu dengan lambat sekali bagaikan melukut ditepi gantang begitu..ooo... zappsssss ! hati2 marker pen dah terperosok dalam lobang hidung.minahh ! kenapa menyanyi time cikgu mengajar yer ?? erkk cikgu saya nak masuk akademi fantasia. nak jadi macam akak Mila. ZAPSSS ! buku pulak terbang melayang. fuhh!nasib baik elak. kalau tak benjol!

KELUAR !!!!


tuan puan,encik cik semua, naik lengguh dah i mengarang satu karang panjang nie. mesti bangga giler cikgu i kalau i bagi karangan cemgini.

"elina,kang bagus kalau awak hantar cikgu karangan sepanjang nie selalu, nie tak macam budak sekolah rendah karangan kamu" cikgu hmm hmmm saya ,saya , saya.. zIPssSS ! rotan naik atas kepala.

terus!"bukan apa cikgu, saya baru sedar betapa penting nyer karangan ."*tetiba je. tak ada kaitan langsung

haaa..good girl!

sidang para hadirin sekalian.

i nak kasi tahu yang next sem i maybe tak duduk kolej dah. kolej dah hambat i. sedihhh.
so , i tak tahu nak kemana lagi. berbekalkan beg yang cam nak pergi mekah pastu tak nak balik2 akan i seret menumpang ke tempat orang yang sudi menumpang i . hamboi leena,sedih ayat u nie!!!

baik awak cakap kat mana mail lambong sembunyi ,mr little kucing ! kalau tidak i  cabut misai u.cepat  bagi tahu. dengan si Nora pom dia nak flirt (kucing i) . meh i lambung lambungkan ..duda la kucing jantan rumah i dibuatnya.

amboi kejam nyer.. ehh tak tak..

jangan nak sengih cemgitu la. i tengah susah sekarang nie mr kambing and u plak senggih je kat i. i dah bagi tahu u , i dah tak nak layan dah u. kita kan dah break.dont u remember? lupa leteww

hmm hye ! jangan la tengok i cam gini. malu la i. i nie kan pemalu orangnyer !
hmm tumpang tanya, i sebenarnya nak tumpang duduk dengan awak2 semua boleh tak since i dont have any place to stay next sem?

i janji tak akan kacau makanan u olls semu. i janji tak akan heret telinga u olls.. hmm i janji tak akan tendang2 u. i janji
semua la. ok ???
berehhhh. u olls coolll laaa!!


WARNING

jangan la bagi family i baca. nanti nak yer dia kata anak mereka dah gila. nak duduk dengan mr biri2. ok apa ma abah duk dengan mr n mrs biri2. PANG ! ok..tak ok sebenarnya. dan satu lagi. jangan bagi A.Samad baca,meratap habis beliau kalau baca nie. ~ ~

P/s : penulis blog nie tak berapa nak stabil lagi gara2 isu kolej dan nak masuk sem baru. harap bersabar la dengan kerenah dia yer wahai pembaca sekalian.
akhir sekali sila tinggalkan kata2 motivasi anda untuk i. sebab? i nie kurang motivasi. tapi jangan la panggil pakar motivasi datang nak bagi ceramah kat i pulak.sebab : selepas 10 minit aku akan teranguk anguk. tanda i faham semua la tuh. :)

Yang Benar,
kucing kurap tiada tempat tinggal.

1 comment:

Anonymous said...

hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tabung nuffnang