nuffnang

MaR & CenCciA..*___*

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Sunday, 3 June 2012

Veterinar ?

assalamualaikum,

3, 2, 1 ! ok !! GO !

hi korang ! i'm elina ! but mostly people call me leena* tetiba je minah ni. 

semalam kawan i ,linda dah kena halau dari rumah dia.kesian !
i tak nak kasi tahu lagi reason dia apa. lepas korang baca habis apa i tulis baru i cakap. tu pom kalau korang boleh dengar apa yang i cakap through blog nie. maklum la blog i nie mana berbunyi kan kan.? if korang dengar suara2 tuh. THAT NOT ME ! i ulang sekali lagi.

that not me !

korang fikir la suara apa. yang berbunyi. *ewwwkkk takut. meremang tak? kalau tak ? kita satu geng la ! sebab sekarang nie i pun tak rasa apa-apa pun. hee.

owh, i nak cerita satu kisah benar ni. jom dengar ! kalau tak nak dengar , i paksa korang ! papepun kena dengar jugak!

pada suatu pagi petang and siang malam *saje je untuk mengambarkan satu hari ! SENANG! dua orang akak senior bilik i tengok citer hantu. muka sorang hah memang tak boleh nak gambar la. takut la ! tapi bila i dan member i sorang tuh tengok citer hantu , kitorang siap ketawa lagi. i pun tak tahu part mana yang seram .sebab mostly cerita tuh merepek je banyak. hUH !

kami nie sebenarnya kesian dekat hantu tuh . mesti dia sakit tekat dok mengilai je dua jam dalam filem tuh. jadi kami2 yang berhati baik nie la tolong mengilai. baik kan kan ?? well

kucing pun boleh ketawa kalau tengok citer hantu seram yang mengaruk tau . tengok bukan i ngan member i je yang ketawa. see ! bukti ada diatas ! haaa

lalaalala

mesti korang tertanya2 apa motif i cakap pasal benda hantu . padahal tajuk entry lain . kan ?
 motif : hmm tak ada.

well, act i tetiba teringat zaman kecik2 i dulu. CITA-CITA i. zaman tak berapa nak matang dulu.

tak matang kan? haha. lawak plak rasa kalau dipikirkan balik. oke, sila jangan gelakkan  i ok. i tahu mesti dikalangan  korang yang baca my entry nie pernah ada rasa cengini. am i right?

hmm kalau betul la i jadi guru? hmm tak tahu la apa akan jadi kepada murid2 i . haha.

jika anda2 semua mahu hantar anak2 korang suatu hari nanti, i sarankan jangan hantar dekat i yer kalau nak suruh mengajar. well, bukan apa, i takut u all punya anak tak mahu balik rumah. uhukk.batuk kejap. :P


haa, tapi korang jangan la risau. haa tengok dah berpeluh dah tu. ! hehe. insyallah i tak akan jadi cikgu. doakan i ok kalau tak nak bagi anak2 korang semua diajar oleh i. heheh . boleh percaya ke?? * mesti korang camni reaksinyer ! oke... TRUST ME ,IM ENGINEER TO BE. ~ ~


baguskan kawan2 i nie. kenal benor dah peragai i camner. hahah.

kawan i, linda dia komen dekat wall fb i . cakap suruh i jadi doktor haiwan sebab i nie suka haiwans. haiwans? banyak kan mesti kena bubuh s.belajar english kan.

and then my mind was  imagined :


korang jangan pulak gelakkan i pasal lukisan nie. i tahu i nie tak reti melukis. ha haiwan dua ekor atas tuh kucing tau.
tak nampak macam kucing? haish .. buat2 macam nampak je la.

and then i reply her coment . i cakap suruh dia bawak kucing tuh ke klinik i if nak suruh i jadi veterinar . then ambil balik dalam masa seminggu. lepas tu ce tengok kucing tuh hidup ke tidak.

terus dia kata ok na ! cancel! ko jadi engineer je la. haha
kan . see!

i tak boleh bayang kalau i jadi veterinar suatu hari nanti..haish. mintak  jauh ler

nak nyer customer i tuh bawak katak sebesar nie suruh ubatkan sebab tercekik tulang ikan. haish. mahunyer lepas tuh i tutup klinik . GELI DOWH!

or nak suruh i jadi bidan sebab lembu dia dah nak beranak. anak ke sepuluh. isk2

p/s : sebenarnya i saje je nak buat korang rasa suspen tadi. linda kena pergi sebab nak buat pre medic . harap linda lulus pre medic and sambung degree nanti dalam kos medic. insyallah. and then , biar dia je jadik veterinar. haaa. i tak nak..

ok la. i kena chow dulu. dah banyak i cerita hari nie. sambung la bila2 kalau  free.

sila tekan like and share jika suka.! kalau tak suka , kena suka jugak * i paksa nie. hahaa..

anything to say to this cat?? hey ! udah2 ler tuh berfesbuk nyer ! gi  makan ikan kat dapur nuh. kalau tak i panggil kucing lain ok!

bye !




3 comments:

ceritahati said...

hahahah~ lucu na~ nway ader qirazlyn leen like tuh ~~ PENTING2 ~~ hehee~

Amirul Verdasco Nadzri said...

kena suka jugak..* i paksa nie..lol.. tang paksa je dah keras pipi aku tersengih.. pasai jd cikgu nk main kt blackboard tu lg sadis..hahahaha

Elina Saufi said...

leen : haha. thank like ! cita2 zmn kecik2 dlu. pramtang orng kata. muahhaaaa

amirul verdasco nadzri : hahaha.. mmg sadis pom pasal jd cikgu tuh. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tabung nuffnang