nuffnang

MaR & CenCciA..*___*

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Saturday, 21 July 2012

puasa heh

ce korang teka ,apakah tempat ini? haa soklan cepu mas nie. jawab2...

hari nie first puasa. adik kembar i yang kecik *umur 7 tahun dah macam nyawa-nyawa ikan dah i tengok petang tadi. first time puasa penuh rupanya. kesian. sabar la adik oi..

bila tengok diorang yang lembik lembik macam jelly tak de tulang belakang. i pun offer pergi jalan2 dengan i. lagi pom i buhsan duk rumah. so i call linda untuk ajak lepaking bersama. hehe

time tuh dia pom boring jugak *i rasa la.

jadi kitorang pergi lepak dekat airport. ingat nak usha mamat pilot. tapi jumpa mamt negro pulak. berlambak pulak tuh. hehe.

ahhh.. tak jadi lah. so kitorang habiskan masa kat situ dalam setengah jam je. sebab takut lambat balik pulak.*actually takut terlambat untuk berbuka puasa.

owhh. lupa pulak nak cerita. sebelum tuh. i sebenarnya tak ingat jalan nak pegi airport . heee. so i bergantung kepada linda . jadi dia jela jadik tour guide kitorang *alahai loser nyer ko helina oiii.. dalam negeri sendiri pun ko tak tahu jalan kat mana nak pergi airport.

hello!!
i pergi airport masa i kecik2 dulu je. masa besar mana la pegi dah.
tu pom nak pegi ambik sepupu i yang balik dari study oversea.huh.

sesat jugak masa nak pegi tuh. haha. melencong ke arah lain . adoi. si linda pulak suh i berhenti tepi jalan sebab dia nak pegi tanya arah nak pegi airport. malu bhai!
 tapi i tak stop pom kereta. haha. malu dowhh.. apa pulak orang cakap nanti kang.

jadi kitorang pergi bebrbekalkan petunjuk arah . and finally samapi jugak. so here we are !!!

si jen and linda. bahagia je muka diorang. sengih sampai telinga. haha.

meh meh kito pakat pegi beli tiket balek raya sini heh
linda pakai spek (kanan) no wonder la dia dapat buat medik kan,* tetiba

linda and me *linda dapat buat medik.. fuhyoooo!! jadik doktor ler sorang kawan i nie. (doktor roslinda) hehe

kami pom nak amik gambar jugak dekat toilet .hewhew
dalam pukul 6.30 kitorang sampai rumah. sesampai je i kat rumah. i tengok anak2 kucing lembik je kat atas katil i. pelik jugak i nie.

"alonggggg, dah bagi ke kucing makan!!!! ??"

homaiggooodddd! sori lucy,arbod ,nora and jimmy! tuan mu ini belum bagi makan lagi kat hengkau semua. alahai puasa jugak la korang nie. sebab tu la i tengok lebik je . tido je kerja. rupanya lapar. isk2..jom kita makan meh.

P/s : sebenarnya setelah i buat kajian tadi,perjalan dari rumah i ke airport tuh cuma memakan masa 5 minit je kalau terbang ! heee.. hmm guna kereta pulak camne? hmm dalam 20 minit ke 30 minit gitu

abis tuh ko drive pegi airport tadi berapa minit nak sampai ??
erkkk hmmmm ............PANG ! cepat laaa cakap
hadoi. lebam pipi nie

nak dekat sejam....*slow je cakap

iyer la. tolak campur darab bahagi .sejam semuanya. sesat jalan kan. heee.. peace!!!

Friday, 20 July 2012

histeria mak oiiii

ye dok ?? 


Memindai laman Facebook mu
Kadang buat i cemburu
Baru saja you update
 Ramai perempuan berkomen
Tak sedikit yang merayu

Berhentilah kenyit mata kat  my aliff
angkot pergi pesonamu
 Takkan cukup kata-kata manismu * korang nak berapa baru cukup hah
Gambar-gambar seksimu * ingat badan korang cantik ke? badan opah i lagi lawa tau
Tagging-tagging flirting-flirting!

oooo... pang ! senyap la hengkau helina oi!
 eh apasal plak ??
biarlah i nak nyanyi lagu pakwe i,si alif aziz ni. u kiah apasal hah. selalu je carik gaduh dengan i

hoi! sedarla diri tuh! dia dah ada ANNE dah. opssss !
 terkeluar plak hehe...
ok2. buat2 para gadis yang separuh gila minat si alif ziz nie sampai ada yang beranggan nak kawen dengan dia *amboi dasyat dah tuh. sila kembali ke realiti yer. dia dah buat pengakuan dah depan i tadi yang dia dah ada yang istimewa (anne le teww). huh! meratap i dengar ! senyum sambil tikam bantal. meleleh air mata ,air hidung i dengar. opsss ! halamak ! * lupa nak rakam pengakuan dia. ciss rugi plak.

overla ko elina oi.

biarla .. i memang macam nie pom.

"leena,bakpe tiba2 anda berbicara tentang alif aziz nie"

heh ??

 ok2.
seperti yang anda sedia maklum nie. i dah ada tunjuk kan dekat korang konsert alif aziz. "alif aziz life di uitm dungun"

i beli tiket dia .wooo ! hehe

sebelum nak pergi konsert dia nie, i dah pakai lipstik 4 inci tebalnya. plan nak tunjuk bibir i yang seksi nie. tapi .. .. malang tak berbau.

tibanya alif aziz nie dekat pentas, salah seorang yang duduk disebelah i tiba2 "WAAAAAAAA !!!!"
kuss semangat i . hadoi .

terkejut beruk i !

mujur i tak ada penyakit jantung tau ! haish! apalah dia nie sorang.sambil menyang kamera rakam asi alif aziz. bengang i tau. *ada hati dia nak ambik gambar pakwe i yang ke 101 tuh. heh.

 dia just nyanyi 5 buah lagu je. :
1)sayang2
2)with you by chris brown
3)cinta ya cinta
4) jangan ganggu pacarku
5)hmm ce teka  lagu apa * padahal tak ingat tajuk hape.

sepanjang konsert tuh, ada yang terpekik terlolong . huh! i pom tak tahu apa yang diorang pandang sangat dengan aliff aziz tuh *padahal jeles

orang sebelah i tak berhenti henti tunjuk henset rakam setiap inci pergerakan si aliff aziz nie. geram je nak cakor muka dia suh berhenti rakam pakwe i tuh. haha

saudara saudari sekalian,
 setelah habis je konsert si aliff nie. ramai je pelajar perempuan yang memuji betapa handsomenye si dia.

"eh timah, aku dapat amik whole pergerakan aliff aziz whoooo" kata si timah kepada rakannya itu. *fuhh ayat
 yang si kawan dia plak " eh you,i pom dapat ambik gambar dia jugak" dengan gaya gediknya.
kawannya pandang semacam je kepada rakannya selepas kawan dia cakap gitu.
hehe
* jeles letew kan kan

i pun berkata :" hello korang, i pom dapat ambik jugak and rakam jugak uolllsss" tapi i rakam gambar belakang dia je lah and ambik gambar belakang dia je la. *what a loser ko nie helina oiii

dalam hati je la i cakap. nak mampus cakap depan2 dah la mencelah perbualan orang hot tuh kan....

dah la. i malas nak menaip pasal nie. bertambah kejelesan i *ade ke perkataan i nie. suka hati je kan. ahh ape aku kesah.

meh i nak pesan sedikit.kita kan esop nak berpuasa..so i nak ucapkan selamat berpuasa kepada saudara seislam saya. jangan ponteng tau !
okelah dah tak tahu nak tulis hape lagi.
bye korang !

Thursday, 12 July 2012

elina kena gastrik heh

nah, ambik la jen . nie i dah hupdate .:)
hmm i nak mula cemana hah perenggan pendahuluan nie? hmm cemana ah. haish. tak dek idea nie. otak i sekarang dah berkarat. hmm cemgini la yer.

i busy . busy and busy. nak i ulang lagi ke tak nie? * hmm tak perlu kot.
omaigod ! i paling suka amik gambar gini. hehe.

 i memang busy gler. busy dengan makanan, kelas, tido (kroohhhhh kroohhh kroohhhh)*kesat air liur tuh helina oiiii !, assingment, kuiz ,test,movie*erkk nak iklan sekejap.movie apa ah paling latest skali ?? ikotla movie apa yang korang tahu. jangan korang bagi movie tamil sudah la...hahhhh semputt !
our luch time ! sedap! daging lembu cicah bluebery ! hehe


korang tengok tak pernikahan  irma hasmie.?? tak? tipu ! ye dok. mesti korang tengok kan kan. kalau tak pom mesti duk tercunguk depan laptop sambil taip "pernikahan irma hasmie". ye dok ?? ye dok? haaa. kantoi !
berehat bersama air kosong dulu. !
eh tahu tahu je cek mek nih. camne hang tahu nie. deng belom kabor lagi hang dah dapat teko dah. hang belo hantu nih eh. eh  eh mana ada saya bela hantu pak? tak main ler bela hantu  nie. saya bela kucing je. nama NORA . sekarang nie dia dah ada tiga ekor anak. nama : jimmy, arbod dan lucy. canggih kan pak nama anak kucing kita. kan kan kan.

camne i tahu? hmm i tahu la sebab i salah satu jugak daripada korang. WHOWWW !! kita geng !
hikhikhik...honestly i said, jeles tahap cipan i dengan irma.

"bakpe leena jeles nyer"

jap i nak list kenapa i rasa jeles.
disini saya ada beberapa sebab kenapa saya berasa jeles dengan puan irma hasmie. antaranya ialah : * fuhh ayat!

1) sweet je pernikahan diorang,cara diorang mula2 jumpa kat mekah semasa buat umrah (tak macam sesetengah artis lain) * i pon tak tahu kenapa i rasa best sangat tengok diorang nie.
2) suami dia hensem  * erkk yang nie bukan i cakap.
3) baju pengantin dia lawa sangat bagi i.

hmm i rasa tu je kot. actually banyak lagi dalam pikiran i nie. tapi hmm tak nak lah gitahu. nanti korang ketawa sampai besok tak habis. :)

photo pernikahan akak irma kita. tengok jangan tak tengok <------ clik ! jangan tak klik yer.

to irma hasmie : wish korang berdua happy selalu and cepat2 dapat anak tau.

sedara saudari sekalian alam,
eh jangan tikam lagi noo !! 

kita beralih ke topik lain pulak yer. seperti yang kita tahu. tajuk entry i pada hari nie "elina kena gastrik heh" . nie baru kita berbicara kepada lebih serius sikit. yang tadi tuh hape? emm tuh segmen gosip bersama helina ! hehe.
ubat ..ubat.. ubat.. i paling suka makan ubat cecair tuh. nie la ubat i. adush bukan main susah lagi nak makan ubat butir.

minggu nie paling menyeksakan bagi i. nak tahu kenapa . sebab: i kena gastrik!!!
haku ada.korang ada?

 rasa nak menari poco poco sambil tikam seat je bila MA tuh cakap yang i ada gastrik.

our kak MC with her smile. ! loike !
sampai sekarang i tak leh nak percaya yang i ada gastrik. huhuuuhu. and kak MC secara automatik jadi penasihat pemakanan saya since i had gastric. dah macam mak dah nampak kak mc nie. suh i makan nasi and telan ubat.

oklah . dah malas nak bercerita pasal nie. sedih pulak rasa. rasa nak keluar je air mata syawal. *puasa belum lg.

owh, lupa i nak kasi tahu yang minggu depan akan diadakan minggu keusahawanan di tempat belajar i. hmm kali nie banyak ler duit melayang dibuai angin ! ceh. uhuk!

mesti i akan rambang mata. jadi. mata biru, mata merah and macam2 lagi la. iyerla mesti diorang bukak jualan! huh! hampeh i nak simpan duit bulan nie. kepada kawan2 saya, sila bimbing saya iyer. jangan sampai i tersangkut kepada beg or benda2 lain lagi.

konsert alif aziz. hoho !! kak MC silap pronounce nama alif aziz to salem aziz .heh?? isk2...

tudung dah jadi kelepek2 kena tiup angin. isk2..  lunch dengan kak mc, kak gula and kak debate. hehe. really enjoy with them .:)
bbye!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tabung nuffnang