nuffnang

MaR & CenCciA..*___*

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Saturday, 18 August 2012

raya dah ke ?? heh

hi !
selamat menyambut hari raya ! maaf zahir dan batin !

i tak sempat pun nak tengok tibi pasal pak cik yang femes sekarang tuh. yang orang duk tercungok nak tunggu pak cik nie keluar statement pasal raya.

alih-alih si ayu,adik i yang kasi tahu kat i.

eh ina, esok dah rasa la weh!! yeay!!
semangat habis si budak nie. puasa cukup tak. ? of cose la cukup kottt. hee
dia dah telan sebakul kuih raya. mak plak asyik membebel je dekat i dengan adik i nie. "dah dah la along oi makan kuih raya tuh, belum raya lagi nie"

alamak! rupayanya kuih raya dah jadi separuh.. hmm tak jugak tinggal lagi beberapa biji lagi elmond london. haa..
actually i paling suka sekali makan biskut tuh. sebab dia bersalut dengan coklat. yeay ! i nie peminat coklat . makan coklat tak ingat dunia tau. ngee

lepas je mak membebel kat i and adik i sorang nie. dia nie bebel plak dekat diri dia sendiri.

cemgini " haish jadi ke tak aku buat nasi minyak nie"haa... pelik!

well, sebenarnya mak i bercadang nak buat nasi minyak eh nasi dagang.heee dari tadi lagi dia sedang bertungkus lumus menyiapkan kuah untuk nasi dagang . i nie pun baik hati menawarkan diri untuk tolong. tapi dia reject habis2 i nie. teruk sangatkah diriku ini hah???

mak cakap kalau i tolong lagi parah nasi dagang dia. i pon tak tahu apa motif mak cakap gitu. tersedak biji mata i dengar. ehem

ahhh tak kisah la.sambil tuh i umpan dekat mak pasal i nie belum lagi pergi beli tudung and kasut raya. " hmm mama lau orang free hair je esop boleh tak? " terus mak tengok i macam hape ntah. " haa ko nampak ma pegang pisau nie kang tak pasal2 esok makan pisau"

huishh..
ganahnye mak i rupanya.

"alaaa saje je nak test ma oi" hee.. terus i pergi masuk bilik sambung kerja yang belum setel lagi nie.

haish nie lagi satu , hard disk kesayangan i nie pun satu. tiba2 dia buat hal. pergi hidden semua file dalamnya. tak tinggal satu pun kat i. boring la i malam nie. tak leh nak tengok movie. dahla i ambik banyak dah cerita nak tengok masa rasa. see dah tak boleh tengok. sedih ! macam mana nie.
salah i jugak pegi cucuk dekat lappy adik i si ati tuh. haish. dia nie ada je laptop tapi tak reti nak hupdate dia punya antivirus. adoi. nie satu masalah dia.

habis rosak mood raya i .

btw ! selamat menyambut hari raya korang. duit raya tuh sila- silalah hulur kat sini cikit.
bye!



Wednesday, 15 August 2012

saya tak tahu nak bagi tajuk apa

uhuk uhukk
batuk !
dah berhabuk blog i.
korang nampak tak berhabuk suda.
well, i dah lama tak hupdate entry. blog i nie tak macam blog orang lain, update setiap seminit.satu minit satu entry. satu jam 60 entry dah ada.heh
blog i nie paling loser sekali dengan penulis blog yang kadang2 rajin pastu tiba2 je malas.
adush ! SENTAP AYAT ! haaa

"dah dah la elina oi, jangan nak sedih sangat la ayat tuh"

oke2. 

eh, tu bukan intro ye. nie baru intro dia. hmm i nak pikir susun ayat nie. 
oke kita start macam  cemgini.

bulan ramadhan bakal berlalu. i pun dah tak sabar nak beraya nie. bila i dikelas,dengar lagu raya. bila masuk bilik pun dengar lagu raya. lalu je di bangunan dengar lagu raya jugak. haish. stress hidup cemgini. rasa nak ganti je pakcik yang kat tibi tuh ."pak cik mana elina"? ala korang nie, pakcik yang kerja dia umum raya tuh la. 

ehemm.test suara cikit.

saya bernama nor elina dengan ini sukacita mengumumkan esok raya sambil pegang batang penyapu. yeay !!

tiba-tiba. DUSH ! melayang bantal ke muka .

i sekarang nie bila je masuk kuliah ,minda i dah tak berfungsi sudah dengan nombor yang kat depan tuh. minda i sekarang nie dekat rumah dah. membayangkan baju raya yang i pakai pastu ketuk2 rumah jiran mintak duit raya. yahoo!! kaya aku! hee

hoi,besar2 gini ko still lagi dapat duit raya ke ??
 hmm i tak tahu la. ala time makcik2 duk bagi duit raya tuh buat2 la muka kesian ckit takpom buat muka kiut or muka perasan muda. konfem dapat ! haaa

kenapa? tak percaya yer. try la masa raya. 

mak cik , pak cik.! sini belum  bagi lagi duit raya. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tabung nuffnang